Закарпатські лікарі не можуть укладати договори з пацієнтами через відсутність ... Інтернету

Закарпатські лікарі не можуть укладати договори з пацієнтами через відсутність ... Інтернету
Закарпаття останнє за кількістю договорів з сімейними лікарями. У селах просто немає...комп'ютерів

 

Як повідомляється, договір з сімейним лікарем підписали лиш 17% пацієнтів. У гірських селах процес ускладнюється по технічним причинам, як зазначають медики, там просто немає Інтернету та комп'ютерів...

Наприклад, дані про пацієнтів у селі Ставне на Великоберезнянщині, лікар записує у зошит, а вже вдома, де є Інтернет, заносить у єдину базу.

Лікар жаліється, такий процес підписання договору займає дуже багато часу, навіть кілька днів. Внести у електронну базу, поки, вдалося трохи більше 200 пацієнтів, хоча медпослугами тут користуються майже 2 тисячі людей.

— Проблеми із самим підключенням Інтернету, це гірські умови проживання людей. Не від нас це залежить, це залежить від амдіністрації, від місцевих органів самоврядування, - пояснює Анна Гуз, завідуюча амбулаторією, сімейний лікар Ставного.

Головний лікар Центру первинної медично-санітарної допомоги Великоберезнянського району Ольга Рущак розповідає, щоб підвести Інтернет в 5 амбулаторій потрібно 150 тисяч гривень, але у медичній субвенції цих коштів не передбачено.

Так само кажуть і в районній раді...

За матеріалами Мукачево.нет

 

10 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів