Понад 300 оперативних втручань вже проведено на новому ангіографі в обласному кардіологічному диспансері в Ужгороді

Понад 300 оперативних втручань вже проведено на новому ангіографі в обласному кардіологічному диспансері в Ужгороді
Всім пацієнтам коронарографія проводиться БЕЗКОШТОВНО, а хворі які доправляються в ургентному стані повністю забезпечені безкоштовними стентами для надання допомоги.

 

Як зауважив завідувач рентген-хірургічного відділення Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру Ярослав Раточка, це устаткування  є на сьогодні найсучаснішим обладнанням експертного класу. Лікар відзначив відмінну якість  зображення, точність позиціонування, знижену дозу рентген-навантаження та надзвичайну зручність та швидкість роботи нового обладнання. Час перебування пацієнта в операційній при проведенні коронарографії не перевищує 15 хвилин, а обстеження триває всього 20 секунд!

Коронарографія –  «золотий стандарт» обстеження хворих, який дозволяє визначити місце, ступінь і довжину пошкодження коронарних артерій. За результатами коронарографії, залежно від оцінки ступеню пошкодження, лікар визначає метод відновлення кровопостачання серцевого м’яза: медикаментозний, стентування або шунтування.

   Нагадаємо, що закупівля сучасного обладнання експертного класу «Ангіографічна система з розширеними функціями Artis Zee Floor» для Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру відбувалася в рамках реалізації  субпроекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей в Закарпатській області».  Мета проекту – підвищення своєчасності та якості надання медичних послуг пацієнтам із серцево-судинними хворобами. В рамках проекту проводиться низка робіт та заходів які торкаються всіх рівнів:  від первинної ланки та екстреної медичної допомоги до другого та третього рівня.

Деталі - у сюжеті 

 

10 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів