Один із трьох екіпажів Закарпаття додому повернувся переможцем!

Один із трьох екіпажів Закарпаття додому повернувся переможцем!
Наприкінці червня у селі Східниця Львівської області пройшло сьоме за ліком змагання на джипах з елементами тріалу. У «Східниці Трофі-2018» взяли участь понад 30 учасників, серед яких і три мужні, сміливі та безстрашні екіпажі із Закарпаття.

 

Що цікаво, змагання тривали цілих три дні на етапах «визначення курсу з «Roadbook», GPS-орієнтування та Тріалу.

До речі, «тріал – це загальна назва видів спорту, пов'язаних з подоланням спеціально побудованих або природних перешкод на велосипеді (велотріал), мотоциклі (мототріал), легковому автомобілі підвищеної прохідності (джип-тріал) або вантажівці (трак-тріал).

Основним критерієм успішного проходження траси є не швидкість, а точність і відсутність штрафних очок. Зазвичай, вони нараховуються спортсменам за торкання перешкод частинами тіла. Отже, у напруженій й емоційній боротьбі закарпатським екстремалам вдалося вибороти нагороди, тобто вони були найвправнішими на всій трасі та  у всіх «вправах».

Так, екіпаж з Ужгорода в категорії «Turism» (пілот Роман Мегела, штурман Ніколетта Мегела) зайняв 1-е місце, колеги з Мукачева в категорії «Hard» (пілот Валерій Кунак, Володимир Чернега) зайняли 4-е місце. А ось свалявчани в категорії «Extrem» (Владислав Грихонін, Дмитро Гісем) зайняли 1-е місце. Виявляється, наші земляки зуміли подолати ці важкі «кілометри» та "етапи" з найменшою кількістю «мінусів», але для цього довелося проявити насамперед майстерність, відтак мужність, уміння, наснагу, силу, ентузіазм і кмітливість.

Без цих чисто людських рис подаватися на такі види змагань просто не варто. Звісно, готовий до цього повинен бути не стільки екіпаж, як «залізний кінь» насамперед, якому доведеться форсувати різні бар‘єри та перешкоди.

Наші земляки молодці, вони зуміли поєднати всі ці складові та повернутися з «східницього» турніру додому у статусі звитяжців. Вітаємо!

Міхай ПЛАНКАЧ 

 

10 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів