Електронний бюджет як спосіб боротьби з корупцією запропонував для України Валерій Пацкан

Електронний бюджет як спосіб боротьби з корупцією запропонував для України Валерій Пацкан
В Україні має запрацювати електронний бюджет, який значно знизить корупцію при використанні бюджетних коштів.

 

Про це заявив  Голова Рахункової палати Валерій Пацкан в ефірі UA:Українське радіо

Валерій Пацкан наголосив, що сьогодні головне завдання Рахункової палати – забезпечити ефективне використання бюджетних коштів, а отже коштів всіх українців.  Голова Рахункової палати нагадав, що нещодавно з робочим візитом відвідав Естонію, яка займає лідируючі позиції в  світі щодо запровадження електронного урядування. Зокрема, зауважив він, понад 97 відсотків державно-адміністративних послуг надаються саме в електронному вигляді і люди не витрачають на їх отримання час. «Тому я виступив з ініціативою, щоб Україна найближчим часом запровадила електронний бюджет. І тоді кожен українець бачитиме, на що йдуть його гроші», - наголосив Валерій Пацкан.

За словами Голови Рахункової палати, це дасть змогу кожному платнику податку на рівні конкретних цільових програм побачити чи ефективно витрачаються його кошти. 

 «Це відкритість і прозорість бюджетного процесу», – підкреслив Валерій Пацкан. Він зауважив, що Рахункова палата вже напрацьовує відповідні пропозиції. «Я буду активно пропагувати ідею щодо запровадження електронного бюджету і озвучуватиму її главі уряду. Я знаю, що у нього так само є своє бачення прозорості бюджетних процесів», - додав він.

Управління інформаційної політики

 

11 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів