В Ужгороді відбулася Всеукраїнська літня школа мистецтвознавства та філології

В Ужгороді відбулася Всеукраїнська літня школа мистецтвознавства та філології
З 3 по 10 липня в Закарпатському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді тривала Всеукраїнська літня школа мистецтвознавства та філології.

 

До Ужгорода з’їхалося кілька десятків талановитих старшокласників з різних куточків України.

Протягом тижня переможці обласних конкурсів із захисту науково-дослідних робіт разом з педагогами знайомилися не тільки з Ужгородом, а й з Мукачевом, Чинадієвом, Воєводином, послухали лекції ректора Закарпатської художньої академії Івана Небесника, доктора мистецтвознавства Михайла Приймича, поспілкувалися з письменником та драматургом Олександром Гаврошем. Гості з Дніпропетровської, Хмельницької, Полтавської, Чернігівської,  Рівненської, Кропивницької та Закарпатської областей відвідали художні музеї імені Йосипа Бокшая, Андрія Коцки та Федора Манайла.

Учні з радістю навчалися закарпатських пісень і танців, ліпили з глини, вчилися мистецтва орігамі та кляксографії, визначали свій рівень креативності разом із психологом тощо. Всеукраїнська літня школа з мистецтвознавства та філології проводиться на базі Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді щороку.

Uzhgorod.net.ua

 

12 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів