Розробники Детального плану території Воловецького та Свалявського районів сфальсифікувати висновки WWFщодо можливості будівництва вітрових електростанцій

Розробники Детального плану території Воловецького та Свалявського районів сфальсифікувати висновки WWFщодо можливості будівництва вітрових електростанцій
WWF заперечив проведення технічної експертизи та надання рекомендацій щодо будівництва вітроелектростанцій на Закарпатті і вимагає від розробників проекту вилучити цитати із документації

 

Всесвітній фонд природи WWF офіційно повідомив, що не проводив технічної експертизи та не брав участі в діяльності по розробці Детальних планів територій (ДПТ) за межами сіл Березники, Дусино, Неліпино, Тибава Свалявського району та на території Воловецької селищної ради Закарпатської області.  Дунайсько-Карпатська програма WWF не надавала розробникам вищезазначених ДПТ своїх рекомендацій щодо будівництва у цьому регіоні вітрових електростанцій (ВЕС).

Про це йдеться в офіційній заяві WWF в Україні.

Як вказують в організації, інформація, наведена в ст. 54 ДПТ Свалявського району та ст. 52 ДПТ території Воловецької селищної ради щодо відповідності вимогам Дунайсько-Карпатської програми Всесвітнього фонду природи WWF, є некоректною.  

Зокрема Дунайсько-Карпатська програма WWF згадується у ДПТ Свалявського району (ст. 54), далі цитата:

"Основними цілями проекту стосовно захисту навколишнього середовища є охорона лісів, збереження біорізновиду та розвиток місцевих громад, підтримка недержавних організацій, що відповідає вимогам Дунай-Карпатської програми Всесвітнього фонду природи (WWF), що діє з 2007 року і спрямована на збереження і стале використання ресурсів українських Карпат. "

А також у ДПТ території Воловецької селищної ради (ст. 52), далі цитата:  

“Основними цілями проекту стосовно захисту навколишнього середовища є охорона лісів, збереження біорізновиду та розвиток місцевих громад, підтримка недержавних організацій, що відповідає вимогам Дунай-Карпатської програми Всесвітнього фонду природи (WWF), що діє з 2007 року і спрямована на збереження і стале використання ресурсів українських Карпат”.

Зважаючи на це, WWF в Україні звертається з вимогою до розробників проекту вилучити зазначені цитати із документації даного ДТП.

За матеріалами Закарпаття онлайн

 

13 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів