Прокурори Закарпаття довели в судах обгрунтованість вимог у 62 позовах на понад 1 млрд 429 млн грн

Прокурори Закарпаття довели в судах обгрунтованість вимог у 62 позовах на понад 1 млрд 429 млн грн
Упродовж І півріччя 2018 року до суду пред’явлено позовів на суму понад 1 млрд 450 млн грн, з яких понад 1 млрд 437 млн грн. – з питань земельних відносин, 5,8 млн грн – у бюджетній сфері, 5,5 млн грн – з питань державної і комунальної власності та майже по 1 млн грн – про відшкодування шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями, та у галузі охорони навколишнього природного середовища.

 

Так, апаратом прокуратури області пред’явлено до суду позов в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до Державного підприємства «СЕТАМ» Міністерства юстиції України, одного з товариств, відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області про визнання за державою в особі Фонду державного майна України право власності на споруду експлуатаційної свердловини термальних вод у м. Берегово, вартістю 1 183 000 грн.

Крім того, під час реалізації органами прокуратури області представницьких повноважень розпочато 35 кримінальних проваджень, з яких 14 – у бюджетній сфері, 12 – з питань земельних відносин, 5 – у сфері державної та комунальної власності там 1 – щодо виконання судових рішень.

Також, істотно зросла ефективність застосування представницьких заходів реагування на порушення закону.

Так, судами області задоволено 62 позови органів прокуратури на суму понад 1 млрд 429 млн грн. Крім того, за закритими справами, добровільно відшкодовано понад 4,9 млн грн.

Найбільш ефективно спрацювали прокурори у сфері земельних відносин – понад 1млрд 420 млн грн, майже 1 млн 100 тис грн – у бюджетній сфері, 700 тис грн – державна і комунальна власність.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

13 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів