На Закарпатті самотужки відновлюють антиповеневі "редути" на річках

На Закарпатті самотужки відновлюють антиповеневі "редути" на річках
Не чекаючи на гроші від держави.

 

На Закарпатті на річці Ріка в селі Липча Хустського району відновлюють дамбу. Аварійні роботи веде Виноградівське міжрайонне управління водного господарства.

Хустщина – один із районів Закарпаття, що систематично страждають від підтоплень та паводків. З року в рік постає одна й ж проблема – недостатня захищеність тутешніх берегів від водної стихії. Програму комплексного протипаводкового захисту, що передбачала відновлення дамб та будівництво берегоукріплень в області, держава перестала фінансувати взагалі.

У грудні 2017 року через значне підняття рівня води у річці Ріка було частково зруйновано й берегоукріплення у хустській Липчі. Пошкоджену дамбу протяжністю 78 метрів вкрай необхідно відновити якнайшвидше, оскільки ситуація все погіршується і може стати критичною. Відтак взялися відновлювати захисні смуги самотужки, не чекаючи підтримки держави. На це з обласного бюджету виділили 1,5 мільйона гривень.

За попередніми підрахунками, виділених коштів не вистачить, аби повністю ліквідувати проблему. Однак ці роботи дозволять певний період місцевим жити спокійно, а місцевій владі – вишукувати кошти для надійного захисту.

Джерело: М-Студіо

 

14 липня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів