Закарпаття пишається таким випускником Ужгородської класичної гімназії!

Закарпаття пишається таким випускником Ужгородської класичної гімназії!
За останній місяць хлопець двічі поспіль давав привід для гордості нашим краянам.

 

Упродовж місяця випускник Ужгородської класичної гімназії Адальберт Макарович двічі поспіль давав привід для гордості нашим краянам. Спочатку виборов право брати участь у Міжнародній олімпіаді з інформатики, яка відбуватиметься з 1 до 8 вересня у Японії. Удруге – став переможцем на престижному змаганні «Кубок Кременчука», у якому брали участь найкращі учні України.

Адальберт Макарович з тренером Сергієм Оришичем

До збірної команди України на Міжнародній олімпіаді з інформатики потрапили 4 учні. Цього року нашу державу будуть представляти, крім Адальберта, ще три учні добре відомого у світі українського фахівця Валентина Мельника – Данііл Смельський, Назарій Деньга та Софійка Мельник. Донька Валентина Івановича, дев’ятикласниця Софійка, уже ставала переможницею Європейської юніорської олімпіади з інформатики в грудні минулого року в Болгарії. Також вона є першою дівчиною у складі нашої збірної за весь час проведення цього престижного змагання.

Закарпатська група на Літній компютерній школі в Кременчуці

Валентин Іванович Мельник є засновником і директором Всеукраїнської літньої комп’ютерної школи, яка уже вп’яте проходить в Кременчуку, збираючи найкращих учнів України. Учасниками школи були і 8 учнів із Закарпаття.

Нагадаємо, що Літня студентська школа з програмування, де зберуться найкращі студенти України, відбудеться в Ужгороді.

Організатором студентської школи є завідувач кафедри інформаційних управляючих систем і технологій Ужгородського університету Олександр Міца. Головним спонсором виступить ІТ-компанія Bitfury.

Адальберт Макарович активно готувався до всіх змагань на факультеті інформаційних технологій УжНУ, а найбільший внесок у його підготовку зробив магістрант факультету Сергій Оришич. За останній рік Адальберт має у своєму активі перемогу на Всеукраїнському турнірі юних інформатиків, у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді з інформатики, на всіх етапах Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики, а також виборов приз імені Івері Прангишвілі за найкращий результат серед учнів на міжнародному змаганні Кубок Векуа.

Антоніна, Валентин і Софійка Мельники та Олександр Міца

Нагадаємо, що минулого року учень Ужгородської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Станіслав Томаш виборов срібну медаль на міжнародній олімпіаді з інформатики, яка відбувалася в Ірані. Також срібну медаль у тому ж змаганні виборов Ілля Коваль із Харкова, а Антон Ципко з Кіровоградщини взяв золоту медаль.

Лектори та оргкомітет Всеукраїнської літньої комп’ютерної школи

Побажаємо Адальбертові, Даніілу, Назарію та Софійці вибороти медалі й на міжнародному змаганні з інформатики в Японії!

За інформацією факультету інформаційних технологій УжНУ

 

14 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів