Колоритно, смачно, корисно! – гості про Петрівський ярмарок в Ужгороді

Колоритно, смачно, корисно! – гості про Петрівський ярмарок в Ужгороді
Сьогодні в Ужгороді на набережній Незалежності офіційно відкрили Петрівський ярмарок, який уперше проходить в обласному центрі Закарпаття.

 

Гості ярмарку, який з першого погляду не відрізняється від інших подібних свят, наголосили, що окрім цікавого дійства захід ще й зібрав безліч корисних речей, які люди змогли придбати. Зокрема, великою популярністю сьогодні користувалися вишиванки.

«Раніше люди переважно роздивлялися товар. Зараз багато купують. Сьогодні були ті, хто одразу купував вишиванки, і ті, хто вивчали асортимент і ціни, а потім поверталися за гарною річчю для себе чи для когось з родини», – розповіла пані Віра, яка привезла на ярмарок до Ужгорода понад півтори сотні вишиванок.

Поїхали колоритні сорочки і сукні із національними орнаментами до Києва, Дніпра, Вінничини, Одеси...

«Завжди хотіла купити синові вишиванку, але не траплялося нагоди. А тут на ярмарку виявилися і ціни доволі адекватні, і величезний вибір. Отож буде синові парадна вишиванка на свята у садочок», – зазначила гостя ярмарку Оксана з Одеси.

Та не одними вишиванками радував Петрівський ярмарок. Широкий вибір гастрономії тішив око та смакові рецептори містян. У центрі Ужгорода нині можна придбати багато видів сиру, меду та продукції бджільництва, м′яса та ковбас, копченої, сушеної та в′яленої риби. А ще у торговельному ряді можна знайти турянський часник, саджанці винограду, квітів і фруктових дерев. Загалом, на ярмарку представили свою продукцію виробники та фермерські господарства із різних районів Закарпаття, Хмельниччини, Івано-Франківщини, Київщини, Тернопільщини.

Додалося на ярмарку й екзотики – на набці готують каву по-турецьки, гадають на кавовій гущині, продають східні солодощі та екзотичні чаї. «Придбай коханій каву по-турецьки. А на кавовій гущі гадаємо безкоштовно!», – закликають винахідливі продавці.

Гастрономічна локація є чи не найбільш привабливою на святі. Бо ж як можна пройти повз колоритної закарпатської кухні з бограчем, шашликом, пікницею, гуркою, рульками, запеченою рибою, грильованими та маринованими овочами, юшкою?.. Усе це шкварчить, кипить, смажиться, парує і заповнює магічним ароматом увесь центр міста. Навіть ті, хто на ярмарок не збиралися, обов′язково туди завітають на таку пресмачну гостину.

Долучилися до ярмаркового містечка майстри хендмейду і народні умільці. Гостям свята презентували на продаж прикраси, елементи домашнього вжитку і декору, натуральну косметику, іграшки тощо. Традиційно вражають меблярі та майстри по дереву з Прикарпаття, які привезли на закарпатський ярмарок меблі, дзеркала, діжки, дерев′яний декор.

Петрівський ярмарок виконує і благодійну місію. Тут представили свою локацію волонтери Руху підтримки закарпатських військових, які пропонують гостям свята придбати різні смаколики, сувеніри, безпрограшну лотерею. Кошти, які зароблять волонтери, підуть на допомогу захисникам України.

Аби свято набуло ще й особливого звучання, з ярмаркової сцени лунають пісні і музика у виконанні ансамблів «Ужгород» та «Гудацька тайстра», солістки Мирослави Копинець. А юні танцюристи з «Джерельця Карпат» подарували глядачам запальні танці.

Петрівський ярмарок триватиме в Ужгороді й завтра, тож не втратьте можливості цікаво і з користю провести час.

Катерина Ірха для uzhgorod.net.ua

 

14 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів