Проблемні питання ромської нацменшини обговорили у Закарпатському "Білому домі"

Проблемні питання ромської нацменшини обговорили у Закарпатському "Білому домі"
Питання щодо житлового забезпечення та покращення житлово-побутових умов ромської національної меншини у місцях їх компактного проживання на Закарпатті обговорили в облдержадміністрації.

 

Участь у нараді, яка відбулася під головуванням першого заступника голови ОДА Івана Дурана, взяли заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай, керівництво Ужгородської та Виноградівської РДА, керівники профільних структурних підрозділів ОДА, голови Ратівецької, Худльовської та Холмківської сільських рад Ужгородського району, керівництво Міжнародної благодійної організації „Ромський жіночий фонд „Чіріклі”, представники ромських громадських організацій, благодійних фондів, депутати місцевих рад.

Увага акцентувалася на поліпшенні соціальної інфраструктури, комунікацій (водопостачання і водовідведення, електрозабезпечення) та благоустрою території у місцях компактного проживання ромів. Йшлося про сприяння органів місцевого самоврядування у підготовці технічної документації для оформлення прав на земельні ділянки, на яких розташовані ромські стихійні поселення, а також у виділенні земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва та ведення особистого селянського господарства тощо.

Джерело: Закарпатська ОДА

 

16 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів