Ужгородські студенти зустрілися з учасниками духового оркестру Нацполіції Закарпаття

Ужгородські студенти зустрілися з учасниками духового оркестру Нацполіції Закарпаття
Під час літньої практики в Головному управлінні Національної поліції студенти УжНУ зустрілися з духовим оркестром правоохоронців та розпитали, чим музиканти у формі живуть, окрім виступів.

 

Для початку гостям духовий оркестр поліції Закарпаття зіграв композицію «Deep Purple» «Smoke On The Water», «Твої зелені очі» «Океану Ельзи» та «Sway» Діна Мартіна. Після цього музиканти похвалилися, що колектив працює з 1996 року і об’їздив не лише Україну, але й країни близького зарубіжжя. Сьогодні репертуар оркестру налічує більше 300 пісень.

 На запитання студентів-практикантів про виступ, який найбільше запам’ятався, – майже всі називають візит до Маріуполя минулого року в рамках програми «Схід і Захід разом», де відбувався обмін досвідом донецькими колегами.

«Перед самою поїздкою наш барабанщик зламав ногу, але концерт ми не відмінили. Музикант подолав майже 1650 км у гіпсі, щоб епічно зіграти на бас-барабані та в кінці виступу зірвати неймовірні оплески. Це показує мужність та згуртованість колективу, який діє як єдиний організм», – розповідає начальник оркестру Віктор Гарагаль.

Поїздка до Маріуполя стала одним із перших виїзних виступів солістки Ірини Філіпенко, до якого вона лише напередодні приєдналася. Працюючи солісткою у Закарпатській обласній філармонії, їй було дуже непросто лишити свій колектив і з людьми у формі перетнути всю Україну.

Окрім Ірини Філіпенко, решта учасників колективу – чоловіки, проте, кажуть правоохоронці, вони відкриті та готові до нової творчої діяльності.

«У нас немає журі та великих червоних крісел з кнопкою, як на відомому телешоу «Голос країни». По-перше, щоб стати частиною нашого дружнього, творчого колективу, потрібно мати музичну освіту, як мінімум закінчити музичне училище чи консерваторію, а ще краще – аспірантуру. По-друге, потрібно мати хорошу підготовку, постійно бути у хорошій фізичні формі. Важливо, щоб була і вакансія», – розповідає начальник оркестру Віктор Гарагаль.

В цілому, кажуть учасники оркестру, їхній колектив складається з музикантів, які люблять свою справу і віддаються їй всією душею.

Андріана Снарська, студентка 2 курсу УжНУ для поліції Закарпаття

 

16 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів