Спільний тренінг ромів і поліцейських пройшов в Ужгороді

Спільний тренінг ромів і поліцейських пройшов в Ужгороді
Тренінг провели представники міжнародної благодійної організації «Чіріклі» Юлій Кондур та Ангеліна Жуковська.

 

У рамках проекту «Побудова діалогу та взаєморозуміння між поліцейськими та ромською громадою» в обласному центрі Закарпаття відбувся тренінг для представників Національної поліції України та ромської громади.

Від Головного управління Національної поліції в Закарпатській області участь в тренінгу взяли старший слідчий слідчого управління майор поліції Олександр Рішко, старші інспектори управління превентивної діяльності майор поліції Світлана Тимошенко та капітан поліції Діана Шемет. Антон Савчур представляв управління захисту прав людини НПУ. В зустрічі також взяли участь працівники Управління патрульної поліції в Закарпатській області.

Тренінг проводили представники міжнародної благодійної організації «Чіріклі» Юлій Кондур та Ангеліна Жуковська.   

 Ромську громаду краю представляли голова обласного благодійного фонду «Благо» Елеонора Кулчар, депутат Ужгородської міської ради Юрій Мандич.

У ході дискусії було вироблено алгоритм дій поліції у випадках скоєння злочинів щодо ромів, упередженого ставлення до представників ромської громади. Зі свого боку поліція висловила пропозицію, аби роми брали активнішу роль в суспільному житті регіону.

Основною метою даних тренінгів, які проходять по всій державі, є підвищення рівня знань поліцейських щодо специфіки роботи з ромським населенням. Поліція краю має намір проводити аналогічні тренінги в усіх районах Закарпаття, де проживають представники ромської громади.

Джерело: Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

16 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів