Студенти-юристи УжНУ продовжують популяризувати плогінг

Студенти-юристи УжНУ продовжують популяризувати плогінг
Адже чисто не там, де прибирають, а де не смітять. Наступну акцію планують вже на початок вересня, спрямовуючи на студентів, що повернуться з канікул.

 

Допоки більшість мешканців Ужгорода ще зустрічає суботній ранок у ліжку, чимало активних містян, знову озброївшись сміттєвими пакетами та рукавицями, вийшли на ранкову пробіжку.

Плогінг у нашому місті відбувається вже вдруге, доводячи, що наших громадян хвилює і власне здоров’я, і стан довкілля. 14 липня о 8 годині Ротарі-парк зібрав небайдужих ужгородців на пробіжку з нахилами й присіданням… для збирання сміття. Вже традиційно розпочали із зарядки, яка надала сили для наступних дій. Варто відзначити, що тут набагато чистіша територія, аніж в Боздоському парку. Проте прибирали не тільки цю частинку міста – розширили діапазон дій і виявили чимало неприємного. Під чітким керівництвом організаторів учасники плогінгу, розділившись на групи, вирушили в різні локації: поза увагою не залишилися набережні Незалежності та Студентська, територія біля гуртожитків.

Найбільше здивувала ситуація зі сміттям біля обителі студентів. Контейнери майже порожні, проте довкола сила-силенна непотребу, який комусь просто «важко» було донести до баків. Мало хто зважає на такий стан речей, проте дивується: «А хто ж тут так насмітив?». Бо ж якщо кожен прибиратиме за собою, намагатиметься робити все правильно, то й проблем не виникатиме.

Після плогінгу вдалося поспілкуватися з представниками юридичного факультету, які стали співорганізаторами цієї акції.

Павло Величко та Василь Дьордь

«Локацію обрали тому, що це центр міста, тут щодня ходить багато людей. І сьогодні, незважаючи на те, що  вихідний, нам зустрілися люди, які випитували, що це ми таке робимо, чи будуть ще схожі заходи. Наша ж «робоча» команда зібралася в майже тому ж складі, що й минулого разу, проте нині прийшло більше дорослого населення – студенти переважно роз’їхалися. Хто прийшов, усвідомлює, що в такому середовищі доведеться жити їм та їхнім дітям. Саме молодь мала б помічати, що біля гуртожитків – сміттєзвалище, і сформувалося воно там не за день. Усунути проблему можна, і зробити це не дуже важко, проте згодом там знову виникне звалище, якщо ніхто ніяк не реагуватиме.

Що ж до наступного плогінгу, то він буде спрямований на студентів. Плануємо провести його на початку вересня з посилом на те, що молодь повертається в чисте місто і повинна підтримувати такий стан. Також хочемо запровадити традицію – спочатку щомісяця, а потім і частіше – виходити на такі пробіжки. І з часом люди звикнуть, що робити потрібно саме так, а не інакше», – розповіли Медіацентру свіжоспечений бакалавр, в. о. голови студради юридичного факультету Павло Величко та студент магістратури, який активно бере участь у всіх заходах підрозділу, Василь Дьордь.

Нагадуємо, що минулого разу студенти юрфаку передали естафету плогінгу економічному, математичному та стоматологічному факультетам. Тож очікуємо дальших дій від вас.

Вікторія Кенідра, Медіацентр УжНУ

 

16 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів