Ужгород. Як правильно реагувати на випадки домашнього насильства

Ужгород. Як правильно реагувати на випадки домашнього насильства
У рамках Закону.

 

У Головному управлінні Нацполіції в Закарпатській області відучора відбувається навчально-методичний тренінг під назвою «Реагування на звернення осіб, постраждалих від гендерно зумовленого насильства».

В рамках підтримки Координатором проектів ОБСЄ в Україні пілотного проекту «ПОЛІНА» Національної поліції України представники громадської організації «Ла Страда-Україна» спілкуються з операторами «102» на тему їх спілкування з громадянами, які опинилося у важких життєвих обставинах. Організаторами навчань є Організація з безпеки та співробітництва в Європі і Нацполіція України. Саме за ініціативи першої організації такі тренінги відбуваються у різних куточках України.

Мова йде саме про тему насильства у сім’ї. Оскільки тематика для України – надто актуальна, до участі у тренінгу запросили служби, котрі напряму стикаються з даними порушеннями – оператори лінії «102». Саме вони першими реагують на проблеми людей та налаштовують на відповідну роботу наряди поліції, які виїжджають на місце події. Саме від специфіки спілкування оператора «102» із заявником залежить час, який група реагування патрульної поліції витратить на припинення правопорушення.

Метою тренінгу є формування в операторів «102» розуміння понять «гендерно зумовленого насильства», вміння ідентифікувати та реагувати на випадки домашнього насильства.

«Проблематика для України – актуальна, а тому поліції важливо знати про найпростіші правила спілкування з людьми, котрі опинилися у важкому життєвому становищі або стали жертвами домашнього насильства. Мета тренінгу – підвищення рівня обізнаності операторів «102» з проблемою гендерно обумовленого насильства, а також покращення рівня надання оперативної та фахової допомоги громадянам для швидкого реагування на озвучену ними проблему», –резюмувала тренер навчань, директор Департаменту правової та соціальної допомоги громадської організації «Ла Страда-Україна» Марина Легенька.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

17 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів