Обласні депутати обговорили матеріали чергової сесії Закарпатської облради

Обласні депутати обговорили матеріали чергової сесії Закарпатської облради
А також низку листів і звернень

 

Сьогодні, 18 липня профільна комісія з  питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики, яку очолює Ільдіко Орос, провела своє засідання. Порядок денний склали матеріали та проекти рішень, що пропонуються на розгляд 12 сесії облради.

Участь у роботі комісії взяв перший заступник голови облради Йосип Борто.

Найперше депутати розглянули профільні питання. Серед них – про внесення змін та доповнень до Програми забезпечення розвитку освіти, культури, традицій  національних меншин області на 2016 – 2020 роки. Як  повідомив Йосип Резеш– начальник управління національностей та релігій ОДА, що відповідно до  затвердженої Державної програми співпраці із закордонними українцями на період до 2020 року на обласному рівні для оптимізації проектних рішень було вирішено   внести зміни до згаданої програми, доповнивши її питаннями проведення культурних, просвітницьких, спортивних, туристичних заходів, спрямованих на формування толерантності, поваги до історії, мови, традиції представників різних національностей, знань з етнографії та культури,  а також з надання підтримки  громадським організаціям  закордонних українців, центрам української культури, закладам освіти  та ін. Для виконання заходів цієї Програми передбачається майже 5 млн грн. Із них - 500 тис грн з Держбюджету, інші - за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів.

Депутати підтримали такі зміни та обговорили інший профільний проект рішення -  про затвердження директора – художнього керівника комунального закладу «Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний  театр імені братів Юрія – Августина та Євгена Шерегіїв» Закарпатської обласної ради. Йдеться про Василя Марюхнича. Він запевнив, що його мета – зробити театр сучасним і модним. Та водночас наблизити до провінційного глядача, що проживає у містах і селах нашого краю, які  готові прийняти театр, де є сценічні майданчики для театрального дійства, освітлення, звук.

Уважно вивчили і Звернення директорів закладів освіти Виноградівщини, яке надійшло на адресу профільної комісії із скаргою щодо діяльності нового начальника управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА. Депутати вислухали присутніх поважних освітян і прийняли рішення перенаправити Звернення  на адресу облдержадміністрації для розгляду та реагування. Про результати – інформувати профільну комісію  письмово у визначені законодавством терміни.

  Відтак члени комісії зважено підійшли до вивчення інших матеріалів і проектів рішень, що вносяться в порядок денний 12 сесії облради. Обговорили нові програми та зміни до діючих у сфері фінансів, питної води, поводження з твердими побутовими відходами тощо.

Предметно розглянули майнові питання і про надра, а також листи, що надійшли на адресу профільної комісії

Усі депутатські пропозиції будуть вивчені, найбільш слушні  запропоновані до розгляду на президії обласної ради.

Прес-служба Закарпатської облради

 

18 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів