УжНУ: будні Приймальної комісії...

УжНУ: будні Приймальної комісії...
Які помилки найчастіше роблять абітурієнти при подачі документів.

 

Під час вступної кампанії вчорашні школярі отримують перший досвід із збирання й подачі потрібної документації. На жаль, часом абітурієнти допускають помилки, що можуть нашкодити їм при вступі. Ми поспілкувалися з членами приймальної комісії УжНУ, щоб зя'сувати, які помилки є найпоширенішими. Надіємось, що ця інформація допоможе абітурієнтам, які тільки планують подавати документи:

Ярослав Агій, заступник відповідального секретаря Приймальної комісії: «Система створення електронних кабінетів і подачі документів працює злагоджено, складнощів не виникає. До нас не дійшло жодної скарги на систему від абітурієнтів. Проте, вступники при подачі документів  інколи допускають помилки:

По-перше, часто при перенесенні даних з документів в електронні кабінеті роблять технічні помилки: вносять не ту цифру чи не міняють, де потрібно, кирилицю на латиницю. По-друге, трапляється, що розміри файлів (сканкопії, фотографії) не відповідають нормам. По-третє, подають Довідку про реєстрацію місця проживання особи, відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання для отримання додатково сільського коефіцієнту, яка не відповідає дійсності. Наголошуємо, щоб отримати сільський коефіцієнт потрібно закінчити школу в сільській місцевості і мати прописку в сільській місцевості мінімум 2 роки».

Марія Жиленко, відповідальна за внесення даних в Єдину Базу від факультету історії та міжнародних відносин: «Буває, що вступники надсилають не всі документи, наприклад, копії атестату немає, а фото замість неї продубльовано. Ми перераховуємо за абітурієнтами їхній середній бал, бо вказують його не завжди правильно. Трапляється, що абітурієнти надсилають чужі додатки до атестатів».

Надія Трофимлюк, відповідальна за внесення даних в Єдину Базу від медичного факультету: «Ще хочеться додати, що досить поширеною помилкою є те, що вступники надсилають свої документи навіть тоді, коли їхні результати є нижчими за прохідний бал на обрану ними спеціальність».

Бажаємо всім абітурієнтам успіху при подачі документів на омріяну спеціальність!

Ганна Фельцан, Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

 

19 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів