Жителі Чинадієва всіма силами намагаються повернути собі дільничну лікарню

Жителі Чинадієва всіма силами намагаються повернути собі дільничну лікарню
З їхніх слів, коли закривали лікарню – людей не питали, і зараз також не чують...

 

Скоро вже півроку, як дільнична лікарня в смт. Чинадієво Мукачівського району закрита для відвідувачів. Медзаклад, який обслуговував 27 населених пунктів,та де було близько 20 лікарняних ліжок, перевели на денний стаціонар з 10 ліжками. Люди хоч у відчаї, та намагаються усіма способами повернути собі медзаклад.

Зі слів місцевих жителів, коли закривали лікарню – людей не питали, і зараз також не почують. Вважають, що медичний заклад, який колись обслуговував 27 навколишніх сіл, закрили, щоб хтось міг його приватизувати. Та тих, хто готовий боротися за поновлення роботи дільничної лікарні в смт. Чинадієво, все ж більшість. Кажуть, необхідність мати в селищі медичний заклад навіть не обговорюється.

Головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Вікторія Лані розповіла: деякі дільничні лікарні району закрили згідно з нововведеннями реформи первинної медицини та через брак коштів у районі на утримання закладів. Загалом мова йде про реформування закладу і переведення його в амбулаторію загальної практики сімейної медицини – дільничну лікарню із 10-ліжковим фондом денного стаціонару.

Як зазначила Вікторія Лані, лікарня функціонувала б і далі, якби в селищній раді знайшли кошти на її утримання. Місцеві кажуть, що продовжать відстоювати заклад.

Джерело: М-Студіо

 

20 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів