Сезон регат на Закарпатті відкрито: 137 учасників з восьми країн взяли участь в 50-ій Регаті на Тисі

Сезон регат на Закарпатті відкрито: 137 учасників з восьми країн взяли участь в 50-ій Регаті на Тисі
До берегаТиси біля підніжжя Чорної гори на спортивних каное і байдарках причалили учасники традиційної ювілейної регати.

 

Шлях по Закарпатській річці вони почали з Буштина о 10 годині ранку. Перший плавзасіб з'явився поблизу Виноградова о 17.30. Втомлені, але веселі вони стали розставляти намети, перед цим перетягнувши човна до місця ночівлі.

Як розповів свідкові цієї міжнародної події ізраїльському письменнику Алексу Штраю виконавчий директор міжнародного фонду «За Тису», керівник українсько-угорського клубу екстремального (водного) туризму та співорганізатор 50-го ювілейного сплаву по Тисі Карл Сабов: «Старшому з учасників нещодавно виповнилося 84 роки, а наймолодшому 15 років».

Ветераном сплаву виявився доктор Егрі Тібор з Ніредьгази. Другим, а точніше сказати другою найстаршою учасницею сплаву стала його дружина Анна. На не зовсім делікатне питання Алекса про її вік, угорська леді з гумором відповіла: «18 навпаки».

Наступне питання цікавого ізраїльтянина, який вперше побував на подібному спортивному заході, було адресоване голові Саболч-Сатмар-Березької обласної організації «Любителів природи» і основному «винуватцеві» цього спортивного заходу Горостен Бейлу.

«Чи всі 137 учасників з 8 країн благополучно дісталися з Буштина у Виноградів?» У відповідь він почув: «Слава Богу, русалки в Тисі не водяться!» Хоча Тіму з Ганновера, німецькому учаснику регати, судячи з його веселого виду, зустріч з українськими русалками припала б до смаку!

В кінці дня, нарешті, встановивши намети і розстеливши спальні мішки, «екстремально-водний інтернаціонал» 50-го міжнародного сплаву по Тисі взявся підкріплювати сили, із задоволенням дегустуючи закарпатські страви та міцні напої. По ходу справи, обговорюючи перспективи наступної 51-ї регати.

За матеріалами Голосу Карпат

 

21 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів