Літня школа професійної майстерності працювала на Драгобраті

Літня школа професійної майстерності працювала на Драгобраті
В Закарпатті на популярному гірськолижному курорті Драгобрат з 1 по 7 липня Британська Рада організувала заняття Літньої школи професійної майстерності.

 

У ній взяли участь викладачі з 11 вищих навчальних закладів України з різних міст: Мелітополя, Вінниці, Умані, Ніжина, Івано-Франківська, Чернівців, Києва, Харкова, Хмельницького, Житомира, Рівного. Серед них і викладачі кафедри іноземної підготовки Мелітопольського державного педагогічного університету (МДПУ) ім. Б. Хмельницького - Наталя Мілько, Анна Єрмак, Лідія Пріладишева, Світлана Кірсанова, Світлана подплетая, Наталя Казьміна. Також підвищити свою кваліфікацію з іноземної мови вирушили і вчителя іноземної мови Костянтинівського ліцею «Ерудит» - Валентина Гаврилюк та Світлана Бєляєва.

Метою курсу «Teacher Research and Curriculum Study» було введення учасників в педагогічне дослідження в сфері викладання англійської мови та впровадження в програму професійної підготовки майбутніх вчителів англійської мови.

- Всіх учасників ділили на чотири команди по 15-18 осіб у кожній. Розбивка на групи відбувалася таким чином, щоб в кожній команді присутні викладали з різних міст. Так проводився обмін досвідом з викладання англійської мови. Літня школа професійної майстерності Британської Ради проводить тренінги два рази в рік - влітку і взимку - і кожен раз в різних містах. У цьому році на заняттях в літній школі з підвищення кваліфікації взяли участь близько ста осіб, - розповіла про поїздку декан філологічного факультету Тетяна Коноваленко. Вона, разом з доцентом кафедри іноземних мов Ольгою Гончарової були тренерами на одній з чотирьох груп.

В ході проведення курсу учасники вивчали особливості педагогічного дослідження, його різновиди, переваги, складності, можливості для вдосконалення, як індивідуального стилю викладання, так і системи педагогічної університетської підготовки в цілому.

Тетяна розповіла про те, що тренінг проходив в інтерактивному режимі: були представлені індивідуальна робота з особливим акцентом на рефлексії, парна і групова робота, сучасні методики навчання англійської мови. Інформацію тренери школи не пропонували в готовому вигляді. Завдання були спрямовані на освоєння нового матеріалу в різних видах діяльності, які сприяли розвитку критичного мислення. По закінченню навчання всі учасники отримали сертифікати.

"МВ"

 

23 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів