Закарпаття. Про дієві запобіжники виникнення будівельних конфліктів на місцях

Закарпаття. Про дієві запобіжники виникнення будівельних конфліктів на місцях
Дотримання вимог у сфері містобудівного законодавства під час видачі містобудівних умов і обмежень та будівельних паспортів забудови земельної ділянки є дієвим запобіжником виникнення будівельних конфліктів на місцях. Про це говорили учасники містобудівного процесу Закарпатської області під час наради у місті Рахів.

 

У заході взяли участь в.о. начальника Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Закарпатській області Сергій Бокшан, головний інспектор будівельного нагляду Управління ДАБІ у Закарпатській області Ярослав Клементєв, заступник міського голови Рахівської міської ради Петро Бочкор, а також особи уповноважені на здійснення технічного нагляду, забудовники та представники самоврядних органів Рахівського району.

Під час зустрічі учасників ознайомили із законодавчими змінами в сфері містобудівної діяльності та питаннями децентралізації повноважень державного архітектурно-будівельного контролю.

В.о. начальника Управління ДАБІ у Закарпатській області розповів про нововведення у дозвільних та декларативних процедурах, актуальні питання ліцензування, а також про електронні послуги у будівництві. «Всі новації, які сьогодні впроваджуються у держархбудконтролі, покликані заощадити час, фінансові ресурси як громадян, так і бізнесу, а також унеможливити будь-які корупційні ризики в сфері будівництва», - зауважив він.

Ще однією темою обговорення стало запровадження «будівельної амністії», яка має повноцінно запрацювати вже восени цього року. Вона розповсюджується на малі об’єкти будівництва, які належать до незначного класу наслідків (СС1), і мають площу не більше ніж 300 м². Це перш за все приватний сектор, який раніше не встиг зареєструвати документи на свої домівки, дачні або садибні будинки, гаражі.

Наостанок представник ДАБІ надали вичерпні відповіді на запитання присутніх.

Прес-служба ДАБІ України

 

23 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів