В Ужгороді розпочалося пленарне засідання сесії обласної ради

В Ужгороді розпочалося пленарне засідання сесії обласної ради
Сьогодні, 26 липня, в Ужгороді розпочалося перше пленарне засідання 12-ї сесії Закарпатської обласної ради.

 

На початку роботи крайові обранці вшанували хвилиною мовчання пам’ять про воїнів-закарпатців, які загинули, захищаючи цілісність та суверенітет нашої країни на Донбасі. Окрім того, голова обласної ради Михайло Рівіс озвучив нові кадрові призначення, які відбулися в області у міжсесійний період. Йдеться, зокрема, про призначення Ярослава Галаса заступником голови Закарпатської ОДА, а Олега Кисіля – керівником Басейнового управління водних ресурсів р. Тиса.

Також в облраді започаткували добру традицію вручати пам?ятні подарунки до дня народження депутатам ради. Зокрема, подяки та годинники до минулих іменин отримали Ірина Мацепура, Іван Савко, Інгрід Туріс, Іван Курах.

У порядку денному першого пленарного засідання 12-ї сесії облради вирішення низки важливих для Закарпаття питань: про забезпечення пожежної та техногенної безпеки, про зміни до обласного бюджету, про посилення соціального захисту населення та інші. Планується прийняття ряду звернень до керівництва держави – про заборону ввезення в Україну окремих видів полімерів та продажу поліетиленових пакетів, про перевезення до області щебеневої продукції залізничним транспортом, про врегулювання питань експорту паливної деревини тощо. Депутат обласної ради Андрій Андріїв ініціював звернутися до Кабінету Міністрів України щодо встановлення «зелених тарифів» на спалювання твердих побутових відходів. Пропозицію підтримали 52 обласних депутати.

Загалом у порядку денному першого пленарного засідання 32 питання.

Далі буде…

uzhgorod.net.ua

 

26 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів