Мисткиня з Іршави Любов Микита представить в Ужгороді ювілейну виставку-ретроспективу

Мисткиня з Іршави Любов Микита представить в Ужгороді ювілейну виставку-ретроспективу
У п’ятницю, 3 серпня, в галереї "Ужгород" свій творчий доробок цікавим до мистецтва презентує художниця з Іршави Любов Микита.

 

Вернісажем авторка символічно підсумовує свій ювілейний рік.

Народилася Любов Микита 7 вересня 1957 року в місті Нижнєудінськ (Росія).

В 1975 році закінчила Республіканську середню художню школу ім.Т.Шевченка в Києві, у 1989-му – Московський народний університет (факультет станкового живопису та графіки).

З 2000 року – член Національної спілки художників України.

Мешкає в Іршаві, де радо ділиться знаннями та досвідом із талановитими дітьми і юнню (створила у 1986-му році й досі очолює народну студію образотворчого мистецтва "Боржавська фантазія"), а також працює над авторськими роботами.

Вагомий уплив на творче самоусвідомлення Любові Микити здійснив корифей крайового живопису Андрій Коцка. Про це доленосне знайомство мистецтвознавець Людмила Біксей пише: "У ній ожив отой душевний світ, до якого мріяла дотягнутись. Відчувши це в собі, вона побачила ліси, гори, полонини, ріки, села вже зовсім іншими очима. Якими? Закоханими: в рідну Іршавщину, в рідне Закарпаття, свою маленьку батьківщину. Любов Микита у зрілості свого мистецького розквіту радує численними пейзажами, портретами, спонтанними спробами безпредметного живопису. Радує оптимізмом та енергією побудови власного, жіночого, люблячого світу. Незмінно вивершується цей світ, мов чудовою короною, тим божественним, неймовірним відчуттям, яке почерпнула від Андрія Коцки: "Я є маленькою часточкою усього цього, усієї побаченої нерукотворної краси". 

Відкриття виставки відбудеться о 16.00. Вхід вільний.

Департамент культури Закарпатської ОДА

 

26 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів