Чи вдасться Закарпаттю позбутися пластику?

Чи вдасться Закарпаттю позбутися пластику?
26 липня відбулося пленарне засідання сесії Закарпатська обласна рада. Окрім численних робочих питань у порядку денному було зареєстровано звернення до Верховної Ради України з приводу необхідності законодавчих змін.

 

Ці зміни стосуються обмеження і заборони обігу пластику та поліетилену як на території України, так і Закарпатської області. З ініціативи Ольга Павлова, Людмила Сюзева та команди ГО "Щасливі діти" нами було підготовлено відповідне звернення до народних депутатів від імені депутатського корпусу обласної ради.

За даними ООН, щохвилини у світі використовується 10 млн пластикових пакетів, які розкладаються впродовж сотень років. Зважаючи на такий стан справ, 44 країни світу повністю або частково заборонили використання таких пакетів.

В багатьох країнах спостерігається запровадження законодавчого обмеження виробництва та використання поліетиленових пакетів та упаковки, застосування посилених фіскальних механізмів (зборів та податків, які стягуються з операцій із продажу поліетиленових пакетів), що у цілому сприяє поступовому заміщенню таких пакувальних матеріалів на екологічно безпечні.

Депутати це звернення підтримали. "Переконаний, що це важливий крок назустріч вирішенню екологічних проблем. Ми, на жаль, не можемо побудувати сміттєпереробний завод у кожному місті і селі, втім навіть без будь-яких законодавчих заборон точно можемо обмежити себе у використанні кульочків та різного пластикового посуду, період розпаду яких точно відгукнеться ще нашим нащадкам", - пише на своїй сторінці у мережі Фейсбук директор департаменту економіки Закарпатської ОДА Денис Ман.

 

27 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів