Закарпатська ДФС: До уваги платників екологічного податку!

Закарпатська ДФС: До уваги платників екологічного податку!
Звертаємо увагу платників екологічного податку на застосування коефіцієнта до ставок екологічного податку (далі - коефіцієнт). Так, відповідно до п. 246.5 ст. 246 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) коефіцієнт встановлюється залежно від місця (зони) розміщення відходів у навколишньому природному середовищі, а саме:

 

- в межах населеного пункту або на відстані менш як 3 км від таких меж застосовується коефіцієнт “3”;

- на відстані від 3 км і більше від меж населеного пункту застосовується коефіцієнт “1”.

Платникам екологічного податку слід ретельно визначати відстань від місця розміщення відходів на полігоні твердих побутових відходів до меж населеного пункту і застосовувати відповідну ставку коефіцієнта, щоб уникнути штрафних санкцій.

Наголошуємо, що відповідно до п. 123.1 ст. 123 ПКУ у разі, якщо контролюючий орган самостійно визначає суму податкового зобов’язання платника податків на підставах, визначених пп. 54.3.2 п. 54.3 ст. 54 ПКУ тягне за собою накладення на платника податків штрафу в розмірі 25 відсотків суми визначеного податкового зобов’язання. При повторному протягом 1095 днів визначенні контролюючим органом суми податкового зобов’язання з цього податку тягне за собою накладення на платника податків штрафу у розмірі 50 відсотків суми нарахованого податкового зобов’язання.

Також, відповідно до ст. 129 ПКУ при нарахуванні суми грошового зобов’язання, визначеного контролюючим органом за результатами податкової перевірки, - починаючи з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку сплати платником податків податкового зобов’язання, визначеного ПКУ (у тому числі за період адміністративного та/або судового оскарження), нараховується пеня.

ДФС у Закарпатській області

 

27 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів