На Закарпатті проектом Міністерства юстиції “Шлюб за добу” вже скористалися 257 пар

На Закарпатті проектом Міністерства юстиції “Шлюб за добу” вже скористалися 257 пар
В Україні їх 37 тисяч. Найшвидше весілля зіграли за 15 хвилин від моменту подачі заяви.

 

В області проект діє в Ужгороді, Мукачеві, Тячеві та в селі Кам’яниця Ужгородського району. А тому в області провели семінар із відділами ДРАЦС, щоб підбити підсумки роботи.

Обтяжливою процедурою для населення було і поставлення апостилю. Зараз вже можна зробити на місцях, не витрачаючи часу та коштів, в будь-якому відділі реєстрації актів цивільного стану.

На цьому проекти Мін’юсту не закінчуються. В Україні стартував сервіс “Open Space” – “Відкритий простір”, які дозволяють отримати онлайн 12 різних послуг, що унеможливить корупцію. Офіси тільки починають відкривати, вони вже є в 7 містах. Найближчим часом такий з’явиться і в Ужгороді. Щоб запустити сервіс, вже підготовлені і спеціалісти.

А для батьків, певно, найкращим проектом стала видача свідоцтва та реєстрація місця проживання малюків безпосередньо в пологовому. Крім того, ця процедура суттєво допомагає громадянам ромської національності. З 2015 року всі новонароджені документовані. Була проблематика з дітьми старого віку, але і вони продовжують отримувати свідоцтва та паспорти.

Джерело: М-Студіо

 

27 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів