На Закарпатті нині — пік розквіту росички, яка "полюбляє" комах!

На Закарпатті нині — пік розквіту росички, яка "полюбляє" комах!
На території України поширені 3 види росичок, у НПП «Зачарований край» на Іршавщині росте росичка круглолиста.

 

Літо – пора цвітіння найрізноманітніших дерев та рослин. І серед них є доволі унікальні. На Закарпатті в липні пік розквіту росички. Вона належить до роду багаторічних болотяних комахоїдних рослин з родини росичкових.

На листках, зібраних у прикореневу розетку, розташовані волоски, кожен із яких має на кінці велику яскраво-червону головчасту залозку, що виділяє секрет – клейку блискучу краплинку, схожу на росяну (звідси й назва — росичка).

На території України поширені 3 види росичок, в національному природному парку «Зачарований край» на території Іршавського району росте росичка круглолиста. Знайти її нелегко, оскільки вона «полюбляє» болотисту торф’яну місцевість, яка є не дуже доступною та й не особливо привабливою для пересічних громадян.

Територією національного природного парку, де росте росичка, проходить кілька туристичних маршрутів і досвідчені провідники, зазвичай, розповідають про цю рослину, а також про інші унікальні, що поширені на території НПП. Тож якщо прагнете побачити унікальні рослини – вам на Закарпаття

Джерело: М-Студіо

 

27 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів