Закарпатського "правосєка" передадуть Україні, якщо Верховний суд Словаччини підтримає рішення суду в Кошице

Закарпатського "правосєка" передадуть Україні, якщо Верховний суд Словаччини підтримає рішення суду в Кошице
Чоловіка з українським і угорським громадянством і дозволом на постійне проживання у словацькому Кошице у червні, за запитом Києва, затримала поліція держави-сусідки.

 

Суд словацького міста Кошице вирішив змінити попередній арешт затриманого за підозрою в тероризмі громадянина Угорщини та України Володимира Г. на арешт, який передбачає наступну екстрадицію

Про це повідомляє видання Aktuality.

Чоловіка з українським і угорським громадянством і дозволом на постійне проживання у Кошице у червні за запитом Києва затримала словацька поліція. "Особа, стосовно якої було винесене рішення, подала скаргу. Рішення у цій справі прийматиме верховний суд Словаччини" - заявила речниця регіонального суду у Кошице Анна Панцурова.

Як зазначається, суд відхилив запит сестри Володимира Г., яка хотіла взяти його на поруки. Також суд не погодився відпустити чоловіка під заставу і домашній арешт у присутності представника правоохоронних органів.

Підозрюваний буде очікувати на рішення Верховного суду у в’язниці. Суд Кошице виніс рішення у справі Г. за день до того як спливав термін його попереднього арешту. Чоловік усі звинувачення проти нього заперечує. Якщо Верховний суд Словаччини підтримає рішення суду у Кошице після дозволу міністра юстиції підозрюваний буде переданий Україні.

Володимир Г., уродженець Севастополя, був одним з керівників "Правого сектора" на Закарпатті. Ордер на його арешт виданий українським судом. Йому зокрема закидають організацію злочинної групи, яка діяла на території Закарпатської області.

"Він підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, умисних тілесних ушкоджень, погрозах вбивства, незаконному володінні зброєю, бандитизмі, тероризмі, нападах на державних чиновників та інших злочинах", - заявила представник прокуратури Мілана Філічко.

 

28 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів