Ясінянський лісомисливгосп продовжує нарощувати обсяги глибокої переробки низькосортної деревини

Ясінянський лісомисливгосп продовжує нарощувати обсяги глибокої переробки низькосортної деревини
Курс держлісгоспів Закарпаття націлений на раціональне природозберігаюче господарювання в лісі. Особливо такий напрямок націлили державні лісогосподарські, лісомисливські та лісодослідні господарства останні декілька років.

 

Ясінянський держлісомисливгосп – один із трьох на Рахівщині, який за веденням лісового господарства є провідним в області. Тут площі лісистості сягають сімдесяти відсотків, виробляється чи не найбільше лісу як в натуральному, так і в грошовому виразі. Останніми роками в них гостро постало питання підвищення економічної ефективності виробництва за рахунок введення у дію додаткових резервів, як ось глибокої переробки деревини, іншої продукції лісу.

Це особливо важливо для лісових господарств, які можуть реалізовувати глибоку переробку деревини. Адже набагато більший ефект досягається при переробці деревини на місці, зокрема на пиломатеріали, а ще більший – на готову продукцію. Це дозволяє підвищити економічну ефективність виробництва майже у два рази, створити додаткові робочі місця для місцевого населення, забезпечити високі соціальні стандарти життя людей, культуру виробництва, тощо.

Так, з жовтня 2015 року лісові господарства краю не реалізовують ділову деревину на експорт в круглому вигляді в зв’язку із його забороною. Так що переробка деревини на пиломатеріали, напівфабрикат, тим більше виробництво готової продукції (столярні вироби, садові будиночки, дошка для підлоги, ламберії, тощо) – економічно значно вигідніші, ніж реалізація непереробленої деревини. Але основний акцент зроблений на переробці низькосортної деревини та тирси.

 

29 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів