Обласні депутати переймаються дошкільними й шкільними навчальними закладами та здоров’ям населення Закарпаття

Обласні депутати переймаються дошкільними й шкільними навчальними закладами та здоров’ям населення Закарпаття
Депутатські запити стали невід’ємною частиною депутатської діяльності з вирішення актуальних питань сьогодення.

 

Так, на першому пленарному засіданні 12 сесії облради  Федір Ісайович у своєму запиті  клопотав про виділення  з обласного бюджету  120 тис грн  для ремонту будівлі  Хижанського ДНЗ, що на Виноградівщині,  спорудженої ще в далекому 1939 році. Після весняного цьогорічного буревію  фасад будівлі зазнав пошкоджень.

Депутати фракція ВО «Батьківщина» звернулися із двома запитами. В одному з них розповіли, що  у Свалявському районі  склалася критична ситуація з  виділення коштів  для закупівлі інсуліну хворим на цукровий діабет. Для повного забезпечення таких хворих цим препаратом необхідно майже 790 тис грн  у рік, а  профінансовано – 50 тис грн. То ж депутати просять  вжити необхідних заходів для вирішення вкрай важливого питання, бо ж ідеться  про здоров’я жителів району.

В іншому запитів ці ж депутати  розповіли, що у 2007 році в с.Неліпино, що також на Свалявщині, було частково введено в експлуатацію  ЗОШ І-ІІІ ст., але без їдальні та спортивного залу.  Вже багато років із обласного бюджету  виділяються кошти для добудови спортзалу, однак  не освоюються і в кінці року повертаються у бюджет. Бо змінюються підрядники, які  не виконують роботи і таке інше. То ж школярі донині не мають приміщення для проведення уроків з фізичної культури. Оскільки депутати переймаються даною проблемою, то просять сприяння у її вирішені.

Дані запити підтримані депутатським корпусом і направлені у відповідні інстанції для розгляду.

Прес-служба Закарпатської облради

 

30 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів