Податківці про декретні відпустки бізнесвумен Закарпаття

Податківці про декретні відпустки бізнесвумен Закарпаття
На період декретної відпустки у 2018 році жінка - ФОП на загальній системі оподаткування без найманих працівників, яка не працює та не отримує дохід, сплачуватиме ЄСВ не менше 819,06 грн на місяць. 09.02.2019 р. ФОП слід подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2018 р. та Звітність з ЄСВ.

 

У разі, якщо ФОП на час декретної відпустки здійснює діяльність і отримує дохід від підприємницької діяльності, сплачуватиме (у 2018 р.) ПДФО з такого доходу за ставкою 18 %, військовий збір за ставкою 1,5 % та ЄСВ не менше 819,06 грн на місяць. 09.02.2019 р. ФОП слід подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2018 р. та Звітність з ЄСВ.

У разі якщо така підприємець припинила діяльність, вона не сплачуватиме ЄСВ, починаючи з місяця, що настає за місяцем проведення державної реєстрації припинення господарської діяльності. Слід пам’ятати, що у разі державної реєстрації припинення господарської діяльності ФОП зобов’язана подати ліквідаційну декларацію про майновий стан і доходи (протягом 30 календарних днів з дня припинення підприємницької діяльності) та до дати зняття з обліку - звіт з ЄСВ за останній звітний період та звіти за попередні звітні періоди, якщо вони не подавались. Сплатити податки та ЄСВ слід також до дати зняття з обліку за останній звітний період і повністю розрахуватись за платежами до бюджету.

ДФС у Закарпатській області

 

30 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів