Для тих, хто чомусь не потрапив на «Ужгородську регату-2018»

Для тих, хто чомусь не потрапив на «Ужгородську регату-2018»
Учора, 29 липня, бурхливий Уж знову підкорили учасники «Ужгородської регати».

 

34 хоробрі екіпажі саморобних суден не побоялися вступити у схватку із водною стихією, аби дістатися заповітної червоної стрічки на фініші. Можливо, вам здасться, що текст про річку, глибина якої нині ледь сягає 50 сантиметрів, надто пафосний та героїчний, але учасники Регати дійсно виборювали свої перемоги – і зі спекою, і з норовливим Ужем, і з втомою. «Морякам» довелося протягом маршруту нести свої судна, працювати веслами, тягнути кораблі, які таранили кам’янисте дно.

Цього року організація заходу вийшла на новий рівень, і реєстрацію учасників вивели в електронну площину. Ще однією новацією став головний атрибут посвяти у моряки Закарпатського флоту – тепер новобранці і бувалі морські вовки пили річкову воду не лише з Ужа, але й з Боржави, Тиси і Латориці. Що ж до переможців, то уважні судді зафіксували такі результати:

  • «Ноїв Ковчег» (найчисленніший екіпаж) – «Вікінги Україна-Норвегія»;
  • «Веселий Роджер» (найоригінальніше судно) – «Мачо-Лечо»;
  • «Летючий голландець» (найшвидше судно) – TATU;
  • «Чорна каракатиця» (найшвидше судно серед саморобних) – «Вело-мото-хід».

Переможцем у спецномінації «Приз симпатій Тиси» став екіпаж судна «Шампусік». І тут ніяких алегорій – хлопці дійсно дісталися фінішу на велетенській пляшці шампанського.

Відзначилися цього року й закарпатські журналісти, які не лише висвітлювали подію, занурювалися в Уж для вдалих фото, але й вправно керували човном-учасником Регати. Команда «PirateZZ» у складі журналістів і Ко сайту «Заголовок» героїчно подолали відстань у понад 2 кілометри і вкотре довели, що професія медійника дуже багатогранна.

Тисячі глядачів, які зібралися по обидва береги Ужа, вкотре змогли оцінити видовищність і оригінальність змагань. Ми знову довели, що Уж – це головна судноплавна річка Закарпаття, Ужгород - столиця Закарпатського флоту, а ужгородські ентузіасти – найбільш винахідливі і креативні!

Наступного року IX Ужгородська регата має розширити географію учасників, і, можливо, хтось із них таки дістанеться словацького кордону.

Катерина Ірха для uzhgorod.net.ua

 

30 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів