Представниці УжНУ повернулися з тримісячного навчання у Хорватії

Представниці УжНУ повернулися з тримісячного навчання у Хорватії
Студентки економічного факультету УжНУ навчалися в Політехнічному університеті міста Пожеги за обміном у рамках програми «Erasmus+».

 

Поєднати навчання з мандрами мали нагоду студентки економічного факультету – нещодавно вони повернулися з навчання за обміном у рамках програми «Erasmus+». Які враження залишилися й чому варто долучатися до програми, дівчата розповіли Медіацентру.

Поїхати за сотні кілометрів від дому – до Хорватії – для когось було спонтанним рішенням, а для когось – обдуманим кроком. Три місяці представниці УжНУ навчалися в Політехнічному університеті міста Пожеги, мали практику в іноземних фірмах і заводили нові знайомства з тамтешнім студентством.

Одна з учасниць програми Аврелія Рішко вважає цей досвід можливістю для вдосконалення. Дівчина каже: «Вперше про програму Erasmus+ я довідалася від молоді з Німеччини та Франції, беручи участь у молодіжному проекті від Ради Європи 3 роки тому. Тож, коли побачила на сайті УжНУ інформацію про програму в Хорватії, також вирішила подати заявку. Враження від навчання в хорватському виші лише позитивні. Особливо хочу відзначити практику в ТОВ Spin Valis, де мала змогу більше дізнатися про ведення бухгалтерського обліку на хорватських підприємствах. Навчання в політехніці дало стимул у майбутньому впевнено рухатися до своєї мети».

Інша студентка Кароліна Фортуненко про програму дізналася з офіційного веб-ресурсу УжНУ й собі вирішила долучитися. На думку Кароліни, «сучасний економіст має стежити за світовими тенденціями й використовувати можливості навчання за кордоном, щоб надалі застосовувати набуті знання для поліпшення економічної ситуації у своїй країні».

Дівчина зауважує, що заняття в політехніці були цікавими й пізнавальними, а тому нова інформація легко засвоювалася: «Ми готували проекти й презентації, багато порівнювали економічні показники Хорватії та України. Для мене, як для обліковця, корисно було дізнатися про спільне й відмінне у веденні бухгалтерського обліку в Хорватії та Україні». Найцікавішим Кароліні видається спілкування з хорватською молоддю. «Після лекцій ми збиралися в студентському кафе. Спілкувалися англійсько-хорватсько-українською мовою, багато сміялися й пили каву. Це були теплі й приємні моменти нашого навчання», – ділиться дівчина.

«Навчання за кордоном дало мені натхнення для дальшої роботи над собою. Це захоплива пригода, у ході якої ти вчишся адаптуватися в іншій країні, вдосконалюєш мовні навички, знайомишся з іншою культурою і, звичайно, знаходиш нових друзів. Думаю, це зробило мене сміливішою, відкритішою і готовою до нових професійних і життєвих випробувань. Ці три місяці були дуже насиченими, дещо складними, але більшою мірою веселими, цікавими й незабутніми. Раджу нашій молоді не боятися використовувати можливості й брати участь у міжнародних програмах. Будьте активними, спілкуйтеся з місцевими мешканцями, поринайте в культуру країни й подорожуйте!»

Ознайомилася із хорватським життям і очільниця студентського самоврядування Вікторія Микулянець, яка переконує: завдяки програмі змогла здобути масу нових і цікавих знань за короткий час. «Цікаво було з першого до останнього дня. Ми активно долучатися до заходів, які там відбувалися, та переймали досвід іноземних колег, насолоджувалися моментом, подорожували. На мою думку, програми обміну – це чудова можливість для молодих людей випробувати себе. Окрім навчального процесу, я стежила й за роботою студентства. Тому сподіваюся використати всі здобуті знання на практиці в нашому університеті».

Вікторія зізнається: залишилося море позитивних вражень. «Я дуже рада, що завдяки навчанню на економічному факультеті мені випала нагода стати учасницею цієї програми. Молоді варто усвідомлювати, що студентські роки не повернуться більше ніколи, а такі спогади залишаються назавжди!»

У захваті від закордонного навчання залишилася й Валентина Тимко. Рішення долучитися до програми було спонтанним, однак дівчина задоволена: «Така практика розширює горизонти, а для сучасного економіста – це безцінний досвід, який 100% знадобиться в дальшому житті й кар‘єрі».

Як зауважує студентка, декан факультету Віталій Сержанов розуміє важливість та актуальність таких обмінів, а тому всіляко підтримує бажання молоді.

Валентина каже: «Ми мали змогу порівнювати економічні показники двох країн, аналізувати стан економіки й переймати досвід європейського навчання. Участь у такій програмі – це випробування себе. Я дістала стимул і надалі вдосконалювати свої знання з англійської мови й не боятися нового та невідомого. Бажаю нашому студентству ніколи не припиняти вдосконалюватися! «Erasmus+» – це чудова можливість ознайомитися з культурою іншої країни, здобути багато нових і надзвичайно цікавих знань».

Учасниці програми висловлюють подяку керівництву факультету й університету за можливість участі в програмі, а іншим студенткам і студентам одностайно бажають не боятися пробувати власні сили у програмах обміну.

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ – за інформацією учасниць програми

 

30 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів