Закарпатських заробітчан Чехії замало?

Закарпатських заробітчан Чехії замало?
У Чехію за останні 2 роки через державну програму "Схема України" прибуло понад 13 тисяч працівників.

 

Цікаво, що у минулоому році місцеві підприємці вимагали близько шести тисяч працівників, а у цьому році їх вимоги зросли майже вдвічі.

Загалом компанії подали заявку на понад 17 тисяч українців, а аналіз Торгівельної палати показує, що попит продовжує зростати, інформують Hospodárské Noviny.

— Компанії не вистачає рук, ми хочемо відкрити переговори з урядом щодо подвоєння квот, - заявив президент Палати Володимир Длухі.

Згідно даних статистики служб зайнятості, в Чеській Республіці близько 220 000 безробітних на 300 000 вакантних посад.

Інтерес роботодавців в основному полягає в технічній сфері.

— Існує величезний попит на майстрів, таких як металісти, теслярі або паркетні дошки, а також хлібопекарні та кондитери, а також високий попит для складників та водіїв, - говорить представник Економічної палати Мирослав Діро. Підприємці вітали б спрощення та прискорення процесу найму іноземних працівників.

У компаніях в основному працюють українці, з якими більшість компаній хочуть продовжити трудовий договір після закінчення терміну дії так званої картки співробітника, які громадяни України набувають перші два роки.

Українців характеризують як дуже слухняних і надійних.

Чеські підприємці в довгостроковій перспективі скаржаться на відсутність робочої сили, через що вони повинні відмовитися від контрактів та обмежити виробництво. Прийняття робітників з-за кордону могло б вирішити цю проблему. У лютому цього року уряд збільшив кількість заявок, отриманих від України, до 20 тисяч.

Мukachevo.net

 

30 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів