Батькам-закарпатцям! Три прості правила відпочинку неповнолітніх на воді!

Батькам-закарпатцям! Три прості правила відпочинку неповнолітніх на воді!
Сьогодні, 31 липня, після довгих спільних пошуків поліції та ДСНС, рятувальники виявили зниклого хлопчика у воді. ГУНП в Закарпатській області висловлює співчуття родині та застерігає батьків відповідально ставитися до відпочинку своїх дітей, особливо на воді.

 

Ювенальна поліція Закарпаття звертає увагу, що дотримання трьох простих правил відпочинку неповнолітніх на воді гарантує їх безпеку.

1. Діти можуть купатися у водоймах лише під наглядом дорослих. При цьому батьки обов’язково повинні стежити за неповнолітніми протягом всього перебування у воді.

2. Дітям категорично забороняється купатися у невстановлених для цього місцях. Кар’єри, річки, басейни для дорослих, місця за огороджувальними знаками – це території не пристосовані для відпочинку неповнолітніх.

3. Діти повинні дотимуватися правильного температурного режиму. Після тривалого перебування на сонці в спекотний день неповнолітнім не можна одразу купатися. Дитина повинна трохи охолонути у тіні і лише після цього приступати до водних процедур.

«Від нашої відповідальності як дорослих і мудрих людей залежить безпека дітей. Чужих діток не існує, тому дуже важливо не лише стежити, щоб власні діти не порушували правил поводження на воді, але й зробити зауваження, якщо помітили таке щодо інших. Краще зателефонувати в поліцію та повідомити про подібне порушення і правоохоронці проведуть профілактичну бесіду з батьками», – наголосив начальник ювенальної превенції поліції Закарпаття Андрій Курта.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

31 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів