Громади Закарпаття потребують дільничних офіцерів поліції

Громади Закарпаття потребують дільничних офіцерів поліції
Задля створення системного превентивного механізму в об'єднаних територіальних громадах.

 

Упродовж цього року кількість вуличних злочинів зменшилася майже на 8 відсотків – про це заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич повідомив сьогодні, 31 липня, під час наради присвяченій підбиттю підсумків роботи підрозділів превенції та патрульної поліції Нацполіції. Крім того, він зазначив, що поліцейські превенції за півроку  вилучили понад 14 тисяч одиниць вогнепальної зброї та вибухових речовин.

За словами Олександра Фацевича, поліцейські систематично проводять превентивні та профілактичні заходи у публічних місцях. Відтак, кількість правопорушень вчинених у публічних місцях, порівняно з аналогічним періодом минулого року знизилася.

«Також позитивна тенденція щодо зменшення кількості вчинення кримінальних правопорушень спостерігається за такими видами злочинів як грабежі, яких вчинено на 30 відсотків менше, розбої – на 21,7 відсотка, хуліганства – їх менше на 11 відсотків», – наголосив Олександр Фацевич.

Заступник глави Нацполіції наголосив, що превентивний блок поліції систематично бере активну участь у загальнодержавних профілактичних відпрацюваннях. Зокрема, працівники підрозділів превентивної діяльності залучені до проведення операцій «Мігрант», «Зброя і вибухівка», «Розшук» та «Мак».

«Під час цих оперативно-профілактичних заходів виявлено понад 3,3 тисячі нелегальних мігрантів, вилучено понад 14 тисяч одиниць вогнепальної зброї та вибухових речовин. Водночас розшукано тисячу осіб, які переховувалися від органів слідства та суду», – зазначив Олександр Фацевич.

Водночас заступник глави Нацполіції підкреслив, що у межах проекту діяльності мобільних груп з реагування на факти вчинення домашнього насильства, до кінця року мобільні групи пілотного проекту «ПОЛІНА»  планується запровадити ще у восьми обласних центрах, зокрема - у Вінниці, Дніпрі, Львові, Луцьку, Рівному, Тернополі, Херсоні та Ужгороді.

Учасники наради обговорили механізм превентивної роботи у сільській місцевості – з урахуванням змін у територіальному устрої і створенні об’єднаних територіальних громад. З цією метою розглядається можливість уведення додаткових посад дільничних офіцерів поліції на місцях.

«Потрібно налагодити системний превентивний механізм у створених об'єднаних територіальних громадах. Тому наразі додатково пропонується увести 350 посад дільничних офіцерів поліції, які будуть закріплені за конкретною громадою», – зазначив Олександр Фацевич.

Нагадаємо, Нацполіція почала розробку нормативної бази у сфері запобігання домашньому насильству.

Також раніше повідомлялося, що заходи в рамках Ходи за Єдину помісну церкву в Україні пройшли спокійно.

Департамент комунікації Національної поліції України

 

31 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів