Іноземці "валять" на Закарпаття!

Іноземці "валять" на Закарпаття!
Особливо туристам подобається відпочивати в гірських селах Тячівщини.

 

Привертають туристів до Карпат низькі ціни, можливість активно провести дозвілля і запастися екологічно чистими дарами природи. Особливо туристам подобається відпочивати в гірських селах Тячівського району Закарпаття. Тільки в липні тут побувало понад 300 осіб. Більшість туристів - жителі Центральної та Східної України, проте їдуть сюди і іноземці.

Відпочинок в Тячівському район цілком бюджетний. Доба проживання в сільській садибі з усіма зручностями коштує від 120 грн. Можна знайти і більш дешевий варіант - від 100 грн. А за добу в готелі мандрівник платить від 360 грн. Тут є чим зайнятися тим, хто віддає перевагу спокійному проведення дозвілля. Їх чекають піші короткострокові походи в гори, а також майстер-класи зі збору грибів та лісових ягід. Привертає гостей і можливість активно провести дозвілля. У районі стало більше груп екстремалів на мотоциклах, джипах і велосипедах. Також сюди їдуть любителі рафтингу. Популярністю користуються і довготривалі піші походи з Івано-Франківської області, Рахівського та Міжгірського районів через гірські масиви Свидовець, Горгани і гору Червона.

Для піших походів в Ужанському національному природному парку тільки що, в кінці липня, завершили маркувати туристичні маршрути місцевого значення. Поки їх три: Стужиця - праліси, Стужиця - метеорит Княгиня і урочище Бистрий - гора Кременець. Загальна протяжність - приблизно 20 км. У липні 2007 року тутешні букові ліси увійшли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Ужанський національний природний парк входить до біосферного заповідника «Східні Карпати». Він транскордонний, що охоплює території Словаччини та Польщі. Саме на схилах гори Кременець сходяться державні кордони Польщі, Словаччини і України. Триває також маркування «Закарпатського туристичного шляху» (Міжгірський, Тячівський та Рахівський райони, між селом Колочава і СМТ Усть-Чорна (хребет Полонина Красна - 36 км) та смт Усть-Чорна та селом Кваси (хребет Свидовець - 44 км).

Джерело: experttur.com

 

01 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів