При Закарпатській ОДА створять робочу групу по розробці Стратегії розвитку гірських територій краю

При Закарпатській ОДА створять робочу групу по розробці Стратегії розвитку гірських територій краю
Окремі питання соціального та економічного розвитку регіону розглянуто 2 серпня на засіданні колегії департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА, яке відбулося через систему конференц-зв’язку.

 

Участь у засіданні взяли представники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та Громадської ради при ОДА.

Інформуючи присутніх про стан реалізації інвестиційних проектів у поточному році, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Денис Ман основну увагу акцентував на своєчасному та цільовому освоєнні отриманого областю з державного бюджету фінансування.

Разом з тим, окрім коштів держбюджету, область активно шукає фінансові механізми та розробляє проектні заявки до участі в конкурсах, що їх оголошують міністерства та міжнародні інституції. Так, йшлося про розробку проектів регіонального розвитку та їх подання для участі у конкурсах і грантах, що оголошуватимуться у 2019 році. Зокрема, впровадження проектів у рамках Програми підтримки секторальної політики із залученням коштів Європейського Союзу.

Зазначалося, що зі станом робіт на об’єктах кожен бажаючий може ознайомитися за допомогою розробленої департаментом інтерактивної карти реалізації пріоритетних інвестиційних проектів у 2018 році, яку розміщено на веб-сайті ОДА в розділі «Інвестиційні об’єкти».

На засіданні колегії також йшлося про Стратегію розвитку гірських територій області. «Ключовий аспект, на якому буде базуватися Стратегія, – це врахування економікоутворюючого підходу для стимулювання галузей господарського комплексу гірських територій, а не дотаційного елементу», – наголосив Денис Ман.

«Важливо зрозуміти, що економічно вигідніше створити умови для розвитку гірських територій, ніж постійно їх підтримувати, дотуючи окремі сфери. Для цього необхідно конкретизувати поєднання економічних і екологічних інтересів територіальної громади, бізнесу і держави в розвитку гірських сіл, впроваджувати проекти міжмуніципального та державно-приватного партнерства», – підкреслив директор департаменту.

Для розробки Стратегії розвитку гірських територій області при облдержадміністрації буде утворено робочу групу.

Джерело: Сайт Закарпатської ОДА

 

03 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів