Юстиція Закарпаття інформує про свої послуги в пологових будинках регіону

Юстиція Закарпаття інформує про свої послуги в пологових будинках регіону
Як відомо, Мін’юстом запроваджено послугу щодо отримання свідоцтв про народження дітей безпосередньо в пологовому будинку.

 

З метою вдосконалення та оптимізації проведення державної реєстрації народження Міністерство юстиції України запровадило послугу щодо отримання свідоцтв про народження дітей безпосередньо в пологовому будинку. Так, в Закарпатській області цією послугою можна скористатися у всіх районних центрах.

Ця послуга є абсолютно безкоштовною. Документи, які необхідні для реєстрації: свідоцтво про шлюб, медичне свідоцтво про народження дитини, яке батьки отримають безпосередньо в медичному закладі, заява, паспорти батьків. На основі цього здійснюється реєстрація. Представники юстиції готові оформлювати документи новонародженій дитині за 24 години в пологовому будинку. Крім того, батьки, які не звернулися за отриманням свідоцтва про народження дитини в пологовому будинку мають можливість протягом місяця безкоштовно звернутися у відділи ДРАЦС Закарпатської області для державної реєстрації народження (за видачею свідоцтва про народження).

Так, протягом 7 місяців 2018 року у пологових будинках Закарпатської області видано 1862 свідоцтва про народження немовлят. 

Реєстрація місця проживання новонародженого безпосередньо у пологових будинках.

Додатково у пологових будинках України відбувається реєстрація місця проживання новонародженого безпосередньо у пологових будинках. Так, всі районні та міські відділи державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області надають послугу щодо прийому документів про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини.

Кількість заяв, поданих до відділів державної реєстрації актів цивільного стану, про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини -  1568 реєстрацій по всій Закарпатській області відбулось станом на 30.06.2018 року.

Маріанна Готра, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області

 

06 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів