Образ і Слово Кобзаря у вишивці» зможуть днями побачити закарпатці в атріумі будівлі ОДА

Образ і Слово Кобзаря у вишивці» зможуть днями побачити закарпатці в атріумі будівлі ОДА
Закарпатська обласна управа ВГО «Союз українок», крайове Товариство політичних в’язнів і репресованих за підтримки облдержадміністрації й облради, Ужгородської міськради організовують виставки вишиваних портретів і висловів Т. Г. Шевченка у приміщенні атріуму на пл. Народній, 4 10, 11, 12 серпня. Акція відбувається у рамках проекту «Образ і Слово Кобзаря у вишивці» з ініціативи Полтавського відділення ВГО «Союз українок», схваленого Всеукраїнською організацією Союзу українок.

 

Офіційне відкриття експозиції – 10 серпня 2018 р., початок – о 14.00.

В урочистому заході візьмуть участь і студентки філологічного факультету Ужгородського університету.

Проект «Образ і Слово Кобзаря у вишивці» – це галерея портретів і цитат Т. Г. Шевченка, вишитих за розміщеними у четвертому альбомі «Української вишивки» заслуженого майстра народної творчості України, нині покійного Григорія Кисіля, котрий усього підготував і видав п’ять альбомів за власноруч розробленими схемами для вишивання хрестиком без використання комп’ютерних технологій.

Катерина Калініченко (правобіч)

Зі своїм задумом Григорій Кисіль звернувся до вишивальниці, майстрині фриволіте, членкині Союзу українок, однієї з активісток громадського Шевченківського руху Катерини Калініченко, яка взяла на себе обов’язки організаторки й координаторки проекту й спільно зі своїм чоловіком Григорієм забезпечує перевезення експонатів, їх презентацію в містах України.

До слова, вишивали портрети й цитати 77 майстринь й один шанований вишивальник з Полтавщини та Канева протягом півтора року.

Що ж, образ Тараса Шевченка, його творчість, як і українська мова, мають стати об’єднувальними й миротворчими для українців. У ході виставки кожен відвідувач зможе долучитися до вишивки хрестиком на символічному полотнищі «Україна нас єднає», яке 16 разів побувало на Сході України, на ньому вишивали наші воїни під обстрілом куль і жителі міст, які знайомилися з виставкою.

Медіацентр УжНУ

 

06 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів