Прокуратура Закарпаття запевняє, що представницька діяльність щодо захисту інтересів держави перебуває на постійному контролі

Прокуратура Закарпаття запевняє, що представницька діяльність щодо захисту інтересів держави перебуває на постійному контролі
Представницька функція прокуратури є завжди актуальною для суспільства. Активна діяльність прокурорів Закарпаття на даному напрямі сприяє усуненню істотних порушень у різних сферах суспільної діяльності, а також зміцненню та відновленню законності у краї.

 

Загалом при здійсненні представницьких повноважень органами прокуратури Закарпатської області впродовж червня-липня 2018 року на захист інтересів держави підготовлено та пред’явлено в суди позовів на загальну суму понад 4 млн грн.

Більшість із пред’явлених позовів – з актуальних напрямів.  Так, активно використовувалися прокурорами представницькі повноваження на захист інтересів держави з питань земельних відносин. На усунення порушень у зазначеній сфері органами прокуратури області пред’явлено  до суду позовних заяв на загальну суму понад 3 млн грн, у тому числі про витребування з чужого незаконного володіння земельних ділянок загальною площею понад 280 га.

Особлива увага прокурорів приділялася пред’явленню позовів з питань державної і комунальної власності. У вказаній сфері пред’явлено позовних заяв на суму понад 600 тис грн, у тому числі щодо повернення безпідставно набутого майна загальною площею понад 470 кв. м. та зобов’язання вчинити певні дії.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

06 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів