Закарпатські депутати просять Київ вишукати можливість випуску автобусів підвищеної прохідності для гірських шкіл

Закарпатські депутати просять Київ вишукати можливість випуску автобусів підвищеної прохідності для гірських шкіл
Депутатський корпус Закарпаття переконливо просить уряд України передбачити на державному рівні можливість випуску автобусів підвищеної прохідності для загальноосвітніх шкіл, розташованих у гірській місцевості

 

На першому пленарному засіданні 12 сесії облради ухвалено рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо виділення додаткових коштів для придбання шкільних автобусів  для загальноосвітніх шкіл, розташованих  у гірській місцевості», яке скеровано  до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України.  

Йдеться про  виділення додаткових коштів для придбання шкільних автобусів підвищеної прохідності для загальноосвітніх шкіл, розташованих у гірській місцевості, та передбачення можливості випуску автобусів підвищеної прохідності для зазначених навчальних закладів .

У Зверненні сказано: «Ми, депутати Закарпатської обласної ради, звертаємося з приводу виділення додаткових коштів для придбання шкільних автобусів підвищеної прохідності для загальноосвітніх шкіл, розташованих  у гірській місцевості.

У Закарпатській області нараховується 215 населених пунктів, яким відповідно до Закону України «Про статус гірських населених пунктів України» надано відповідний статус. У цих населених пунктах функціонують     194 загальноосвітні школи. Специфіка області є такою, що дуже часто учні змушені добиратися до навчальних  закладів важкодоступними шляхами, де дорога знаходиться у край жахливому стані або взагалі відсутня.

Однією із головних причин повільного розвитку гірських населених пунктів є неналежна дорожня інфраструктура.

Реформування освітньої галузі, уведення в дію Закону України «Про освіту», у частині надання якісних освітніх послуг, вимагає від держави створення належних умов навчання для кожної дитини незалежно від місця проживання».

 То ж депутатський корпус Закарпатської області висловлює занепокоєння з приводу безпечного  проїзду учнів до закладів освіти у гірській місцевості та переконливо просить передбачити на державному рівні можливість випуску автобусів підвищеної прохідності для загальноосвітніх шкіл,  розташованих у гірській місцевості, з метою запобігання аварійним ситуаціям та безперешкодному доступу дітей до освітніх закладів у гірських населених пунктах.

Прес-служба Закарпатської облради

 

07 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів