До місцевих бюджетів Закарпаття надійшло близько мільйона гривень за адмінпослуги в земельній сфері

До місцевих бюджетів Закарпаття надійшло близько мільйона гривень за адмінпослуги в земельній сфері
З початку року фахівці Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області надали населенню 74 452 адміністративні послуги, із них: 64 857 – на безоплатній основі та 9 595 – на платній. Загальна вартість наданих послуг становить 982,6 тисяч гривень, які надійшли до місцевих бюджетів Закарпаття.

 

Серед безоплатних адміністративних послуг найбільша кількість запитів стосувалася державної реєстрації земельної ділянки – 22 008, видачі витягу із Державного земельного кадастру про земельну ділянку на підтвердження державної реєстрації земельної ділянки – 20 134. Крім того, надано 8 049 довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями (за даними форми 6-зем), та видано 6 929 витягів із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Серед платних послуг, найбільше звернень до органів земельних ресурсів за наданням витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку становить 8 387 таких документів. У результаті бюджети поповнилися на суму 738,9 тисяч гривень. На 145,2 тисячі гривень поповнено  бюджет за надання 634 послуг з виправлення технічних помилок у відомостях Державного земельного кадастру, які було допущено не з вини органу, що здійснює його ведення. Також 73 тисячі гривень сплачено за 325 послуг щодо здійснення державної експертизи землевпорядної документації, – інформують в Головному управлінні Держгеокадастру у  Закарпатській області.

Довідково: Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитися з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.

Прес-центр Закарпатської ОДА

 

08 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів