Директор ужгородської ДЮСШ Анатолій Коломієць: Після Єрусалиму готуватимемося до змагань в Кечкемету 2020

Директор ужгородської ДЮСШ Анатолій Коломієць: Після Єрусалиму готуватимемося до змагань в Кечкемету 2020
Наприкінці минулого тижня з Єрусалиму додому повернулися юні ужгородські спортсмени, які брали участь у 52-х міжнародних дитячих спортивних ігор. Наші атлети здобули 4 нагороди: дві бронзи в дзюдо – Юрій Поляк та Роман Міцода, а також дві нагороди в фехтуванні – бронзу в командних змаганнях серед дівчат, та срібло принесла в команду скарбничку Олександра Лазаренко.

 

Тож про враження від змагань, атмосферу, яка вирувала в Єрусалимі довідувався в, директора ужгородської ДЮСШ-1 Анатолія Коломойця, вихованці якої й презентували наш край на цій своєрідній «дитячій олімпіаді» .

– Анатолію Івановичу, дайте оцінку виступам наших спортсменів на дитячих міжнародних іграх?

– Ужгородські школярі традиційно, ще з 1988 року приймають участь у дитячих міжнародних іграх. Більше того, наш обласний центр входить до складу асамблеї дитячих міжнародних ігор. На 52-і ігри ми відібрали кращих юних атлетів для виступів у чотирьох видах спорту – дзюдо, фехтуванні, плаванні та великому тенісі. Прогнозували, що поборемося за нагороди в дзюдо та фехтуванні, так і сталося. Мали певні надії й на теніс, але, на жаль, Тетяна Дичка поступилася в напруженому поєдинку (гра тривала більше ніж дві години) за вихід до півфіналу майбутній срібній призерці. До слова, фехтування було включено в перелік видів спорту вперше. На жаль, дещо не пощастило нашим хлопцям-фехтувальникам, які поступилися в герцю за третє місце командних змагань росіянам. В плаванні Богдан Мушка став третім в фіналі «В», й посів у загальному заліку – 11-у сходинку, що є досить непоганим результатом для нашого міста.

– Що скажете про атмосферу під час міжнародних ігор, умови в яких перебували?

– Чудова атмосфера, дуже феєрично було організована церемонія  відкриття ігор. Відверто, за організацією ці ігри були одними з найкращих – добрі умови проживання, харчування, єдине, чого не вистачило – екскурсій по історичних місцях Єрусалиму. Можливо, організатори змагань вирішили не проводити екскурсії по місту з міркувань безпеки, адже чули за єрусалимською стіною гули від вибухів. Але згодом ми спеціально залишилися після змагань ще на два дні, щоб відвідати визначні місця цього величного міста. Загалом, участь в іграх взяли представники 33 країн, 69-ти міст світу, з яких дві українські – Ужгород та Миколаїв. До слова, в організації поїздки саме ми допомогли миколаївцям з оформленням необхідних документів. 

– На наступних іграх також братимете участь?

– Так як 53-ті міжнародні дитячі ігри проходитимуть в російській Уфі, наша команда туди не поїде. Тому вже нині за підтримки заступника міського голови Олександра Білака, який очолював нашу делегацію в Єрусалимі, розпочинаємо дворічний цикл підготовки до 54-х міжнародних ігор, які відбудуться в 2020 році в угорському Кечкеметі. Будемо серйозно готуватися і сподіваємося, що поборемося за нагороди в ще більше видах спорту.

Розмову записав Роман СЕНИШИН

Фото А.Коломойця: Ужгородська спортивна делегація в Єрусалимі

Нагадаємо, Зі Святої землі юні ужгородські спортсмени привезли 4 медалі

 

09 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів