В Ужгороді взято під варту організатора підриву «Товариства угорської культури Закарпаття»

В Ужгороді взято під варту організатора підриву «Товариства угорської культури Закарпаття»
За клопотанням процесуального прокурора прокуратури Закарпатської області, слідчим суддею взято під варту організатора підриву будівлі «Товариства угорської культури Закарпаття».

 

Йдеться про випадок, який стався 27 лютого цього року в м. Ужгород на Православній набережній. Зокрема, встановлено, що близько 3 год. ночі,  здетонував саморобний вибуховий пристрій, який попередньо встановив один із злочинців. У результаті - пошкоджено вікна та фасад будівлі та повністю знищено майно в офісі. Жодна особа не постраждала.

8 серпня 2018 р., оперативними працівниками СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури області на Дніпропетровщині затримано організатора даного злочину.

Сьогодні ж, 9 серпня, 37-річному підозрюваному у вчиненні особливо тяжкого  злочину з метою провокації міжнародного ускладнення, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без можливості внесення застави.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні здійснює слідчий відділ служби безпеки України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

Довідково:

У травні 2018 р., за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області, слідчим відділом служби безпеки України в Закарпатській області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох нападників на «Товариство угорської культури Закарпаття".

Дії підозрюваних кваліфіковані, як підготовка до диверсії (ст. 14, ст. 113 КК України), теракт (ч. 2 ст. 258 КК України), придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) та умисне пошкодження майна, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 194 КК України).

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

09 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів