Москаль: Гроші для «хабарів» голові РДА Русанюку начальник управління освіти Свищо отримав від поліції

Москаль: Гроші для «хабарів» голові РДА Русанюку начальник управління освіти Свищо отримав від поліції
– Обласна державна адміністрація продовжує оприлюднювати матеріали щодо провокації із затриманням голови Виноградівської райдержадміністрації Михайла Русанюка, – заявляє Геннадій Москаль.

 

3 липня начальник управління молоді та спорту Виноградівської РДА Ю.Свищо написав заяву начальнику Управління захисту економіки (УЗЕ) в Закарпатській області А.Іванківу про те, що голова Виноградівської РДА М.Русанюк вимагає від нього «відкати» аж до 30 відсотків від суми договорів, які управління освіти укладає з підприємствами та установами. В кінці заяви Ю.Свищо пише, начебто частину з отриманих «відкатів» М.Русанюк має передати своїй першій заступниці Н.Костелебі-Веремчук. Тобто за логікою начальника управління освіти виходить, що голова РДА носить гроші своїй підлеглій. Очевидно, Ю.Свищу слід призначити психіатричну, а заодно наркологічну експертизу.

Нагадуємо, що всі договори на закупівлю управлінням освіти товаро-матеріальних цінностей Ю.Свищо підписав із одним підприємцем зі Львова А.Снігуром 17 липня (тобто через два тижні після заяви в УЗЕ). При цьому сам А.Снігур на допиті заявив, що жодних «відкатів» нікому не платив, хоч Ю.Свищо й просив їх від нього.

7 липня Ю.Свища допитали в головному слідчому управлінні Нацполіції України в Києві. В ході допиту начальник управління освіти сказав, що грошей на «хабарі» М.Русанюку в нього немає. Тому 20 липня в Мукачеві працівники УЗЕ передали Ю.Свищу 12,5 тисяч гривень, а 26 липня в тому ж м.Мукачеві на вул. Шенборна – ще 14 тисяч гривень для «хабарів». Коли і як були передані ще 8 тисяч гривень, які підкинули в автомобіль М.Русанюка 2 серпня, ми зараз встановлюємо й повідомимо додатково. Зі слів Ю.Свища, жодного разу з рук у руки грошей М.Русанюку він не давав, а клав у бардачок автомобіля.

Закарпатська ОДА направила запит до Нацполіції України та в Департамент внутрішньої безпеки з проханням провести розслідування й з’ясувати, що це за гроші поліція роздає наліво й направо для провокацій хабарів.

Далі буде…

moskal.in.ua

 

10 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів