Дивовижний квартет туристичних населених пунктів Закарпаття

Дивовижний квартет туристичних населених пунктів Закарпаття
Що ці місцини Срібної Землі по-справжньому унікальні та незабутні, вже переконалися тисячі мандрівників, які їх відвідали.

 

Іза

У цьому селі розташована єдина в Україні ферма з розведення манчжурських оленів. Ці красиві благородні тварини були доправлені сюди гелікоптером аж із Калінінградської області.

Але найважливіше, чим відома Іза – село є осередоком лозоплетіння. Ніде більше ви не побачите такої різноманітності витворів мистецтва лозоплетіння. Достатньо лише пройтись центральною вулицею села – і ви будете вражені майстерністю українців виплітати з лози вражаючі речі.

А ще в Ізі розташований унікальний монастир, де зберігаються мощі преподобного Олексія Карпатського.

Нижнє Селище

Поселення, розташоване в Хустському районі Закарпатської області. Відоме завдяки кільком високоякісним сироварням, створеним кількома іноземцями-учасниками екокооперативу “Лонго Май”, а також українцем Петром Пригарою.

Крім того, у Нижньому селищі сьогодні випасають буйволів, а неподалік від села розташована знаменита Долина нарцисів.
 
Солотвино
 

Cелище на правому березі річки Тиса, більш відоме як лікувально-оздоровчий курорт. Основне його багатство – величезне родовище солі – приблизно 3,5 млрд. тонн.

Родзинка Солотвино – унікальні соляні озера. Вода в них дуже солона і корисна для лікування захворювань нервової системи, радикулітів, плевритів, артритів, захворювань шкіри. Тому, сюди приїжджає багато туристів, щоб просто полежати в цій “ропі”.

Крім озер, у Солотвино є не менш знамениті соляні шахти, куди приїжджають лікувати різні захворювання дихальних шляхів. Тут багато готелів, баз відпочинку, санаторіїв.

Синяк

Село в Мукачівському районі Закарпатської області, яке отримало таку назву через колір мінеральної сірководневої води, яка б’є з тутешньої землі майже на кожному кроці. Ванни з кислуватою на смак “синькою” – найкращі ліки при захворюваннях опорно-рухового апарату, кістково -м’язової та нервової систем, пише ukraine-is.com.

 

11 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів