Закарпатські лісівники проти замовних матеріалів з політичними мотивами

Закарпатські лісівники проти замовних матеріалів з політичними мотивами
Закарпатське обласне управління лісового господарства дає офіційну відповідь на матеріал щодо інформації, яка була опублікована на одному з закарпатських сайтів під гучною назвою «У селі Зарічне (Городилово) на Хустщині варварські рубки дерев: Місцеве населення готується бунтувати».

 

У статті зазначається, що у селі Зарічне (Городилово), люди почали бити на сполох. Кажуть, у їхніх краях щодня рубають ліс, а зрубану деревину возами вивозять за його межі. Про це місцеві жителі повідомили в Інтернет-видання.
 
Люди стверджують – неодноразово ловили лісорубів. Додають: рубають тут ліс вже кілька років поспіль. Та терпець увірвався — вони на межі бунту. Далі по тексту:
 
«....Ось лише кілька повідомлень від населення, які надійшли на адресу голови екологічної комісії Громадської ради при Хустській РДА Мирославу Калиничу:
 
«…Я там виріс, знаю ті гори, вони хитро роблять — рубають по дереву на певному радіусі, і з дороги нічого не видно, що там щось зрубано. Є ще одна проблема — дерева крижують на березі поточка і опілки там бродять, тим самим отруюючи воду оцетом, а то є форелевий потічок. До речі, в режим тиші весною (коли у звірів період спарювання), там так само ідуть каравани з возами лісу…»
 
Варто зазначити, що навіть наведений коментар заступника голови Хустської районної ради та голови екологічної комісії Громадської ради при Хустській РДА Мирослава Калинича. Однак ДП «Хустське ЛДГ» спростовує дану статтю, яка носить політичний мотив із метою дискредитації працівників лісового господарства.
 
Ділянки, про які йшла мова у коментарях розташовані у Хустському лісництві, урочище Городилово. Вони є пошкоджені вітровалом, який наробив лиха 12 червня поточного року. Наразі працівниками державної лісової охорони ДП «Хустське ЛДГ» проводяться обстеження лісових насаджень для подальшої розробки. Частково лісопатологами та працівниками державної лісової охорони лісфонд був обстежений і, відповідно, призначені санітарно-вибіркові рубки. Що важливо, то у лісових масивах в урочищі Городилово журналісти готували матеріал (https://zakarpattya.net.ua/Zmi/183161-Na-KHustshchyni-rakhuiut-dereva-povaleni-bureviiem-VIDEO ) та зазначали про причину заготівлі деревини, яка пошкоджена в результаті бурелому.
 
Також повідомляємо, що після заготівлі на всіх зрубах буде проведено якісне лісовідновлення згідно з проектами лісових культур та карт технологічного процесу посадки і природного поновлення. Для забезпечення лісовідновлення на підприємстві наявна хороша лісонасіннєва база – постійні лісонасіннєві ділянки, плюсові дерева та лісові розсадники.
 
Керівництво ДП «Хустське ЛДГ» також звертається до кожного, кого цікавить лісова галузь: за більш детальною інформацією, що стосується роботи безпосередньо підприємства, зацікавлені особи можуть звернутися до адміністрації лісгоспу. Робота ДП «Хустське ЛДГ» прозора, а лісівники готові до конструктивного діалогу.
 
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

11 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів