Жителі Закарпаття: колись тут купалися, ловили рибу та раків, проте нині вода тут – брудна!

Жителі Закарпаття: колись тут купалися, ловили рибу та раків, проте нині вода тут – брудна!
Неочищена вода каналізаційної системи з усього селища Воловець виливається у річку Вича. Поруч з очисними спорудами – сміттєзвалище. У такій антисанітарній зоні живуть люди.

 

Тамтешні жителі кажуть, колись тут купалися, ловили рибу та раків, проте зараз вода – брудна. Місцеві жителі показали на околиці селища в урочище Широке Поле каналізаційно-очисні споруди. Збудований майже півстоліття тому об’єкт зараз виглядає так: зношене обладнання, іржаві труби, засмічені відстійники води, напівзруйновані приміщення. На додачу – поряд сміттєзвалище.

Жителі селища б’ють на сполох, адже жити в антисанітарних умовах неможливо, а якщо проблему не вирішити, так і до екологічної катастрофи недалеко. Крім того, населений пункт у самому серці Карпат, де розвивається туризм та рекреація.

Селищний голова Михайло Попелич каже, про проблему знає і теж розуміє – необхідно побудувати нові очисні споруди, проте грошей не вистачає навіть, на зарплати до кінця року, адже бюджет Волівця – всього 7 мільйонів гривень.

 

15 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів