У Колочаві покажуть чеський мюзикл про Миколу Шугая

У Колочаві покажуть чеський мюзикл про Миколу Шугая
Завтра, 18 серпня, о 20:00 в Колочаві на Міжгірщині покажуть мюзикл Південно-чеської філармонії «Балада для бандита». Концерт, що присвячений відомому опришку Карпат Миколі Шугаю, відбудеться у музеї «Старе село»за сприяння Чеського центру в Києві та місцевого уродженця, мецената Станіслава Аржевітіна. Постановником дійства є відомий чеський режисер Владімір Моравек.

 

Цього ж року заплановані зйомки нового фільму за мюзиклом «Балада для бандита», який вже 220 разів зіграв відомий театр «Гуска на мотузці» в Брно. Режисер Владімір Моравек уже кілька разів приїжджав на Закарпаття, аби подивитися локації, де відбуватимуться зйомки. Фільм планують знімати до 100-річчя створення Чехословацької держави.

Увага до карпатського розбійника зросла й в Україні. Так, цьогоріч у тернопільському видавництві «Навчальна книга – Богдан» вийшла документальна книжка «Останній опришок Микола Шугай» Олександра Гавроша. У виданні зібрані документальні розповіді автора про одного з останніх українських опришків Миколу Шугая (1898–1921). Значна частина книжки присвячена чеським першоджерелам, які оприлюднюються українською мовою вперше.

Uzhgorod.net.ua

 

17 серпня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів